Top
 

Σμύρνη-Καππαδοκία-Κωνσταντινούπολη

ΕΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΟΔΙΚΟ 12 ΗΜΕΡΟ
Σμύρνη-Καππαδοκία-Κωνσταντινούπολη
695€ κατ'άτομο
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ!!

Τσανάκαλε/Δαρδανέλια, Τροία, Αϊβαλί, Πέργαμος, Σμύρνη, Έφεσος, Αφροδισιάς, Παμούκαλε/Ιεράπολη, Προκόπι, Κοιλάδα Κοράματος, Σινασός, Μαλακοπή, Κοιλάδα Περιστρέματος, Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη.

Σμύρνη-Καππαδοκία-Κωνσταντινούπολη

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Η Καππαδοκία, είναι μία από τις μεγαλύτερες περιοχές της ανατολικής Μικράς Ασίας. Σήμερα το έδαφός της ανήκει σε πέντε τουρκικές επαρχίες: Καισάρειας, Νίγδης, Κιρσεχίρ, Ακσαράι, Νεβσεχίρ. Οι κάτοικοι της Καππαδοκίας λέγονται Καππαδόκες.

ΣΜΎΡΝΗ

Η πόλη της Σμύρνης αποτελείται από αρκετές μητροπολιτικές επαρχίες. Από αυτές, η επαρχία Κονάκ αντιστοιχεί στην ιστορική Σμύρνη με την περιοχή της επαρχίας να αποτελεί το κεντρικό δήμο Σμύρνης (τουρκικά: İzmir Belediyesi) της πόλης μέχρι το 1984. Με τον σχηματισμό του “Μητροπολιτικού δήμου της Σμύρνης” (τουρκικά: İzmir Büyükşehir Belediyesi), η πόλη της Σμύρνης ένωσε τις έντεκα αστικές επαρχίες της (αρχικά εννιά) – τις Μπάλτσοβα, Μπαϊρακλί, Μπουρνόβα, Μπουτζά, Τσιγλί, Γκαζιεμίρ, Γκιουζελμπαχτσέ, Καραμπαγλάρ, Καρσούγιακα, Κονάκ και Ναρλουντερέ, ενώ αργότερα εννιά επαρχίες της επαρχίας Σμύρνης συγχωνεύτηκαν με την πόλη. Το 2013, το πέρασμα του νόμου 6360 καθιέρωσε τις 30 επαρχίες της επαρχίας Σμύρνης ως τμήμα της μητροπολιτικής περιοχής της πόλης.Καππαδοκία

 

Κωνσταντινούπολη

Η Κωνσταντινούπολη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, αποτελώντας το οικονομικό, πολιτιστικό και ιστορικό κέντρο της χώρας. Η Κωνσταντινούπολη είναι διηπειρωτική πόλη στην Ευρασία, με το ιστορικό και εμπορικό κέντρο να βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά και περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού να ζει στην ασιατική πλευρά της Ευρασίας. Η σύγχρονη πόλη με πληθυσμό 15 εκατομμύρια κατοίκους είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη και πολυπολιτισμική, με ανθρώπους από ολόκληρο τον Ισλαμικό κόσμο, ενώ ταυτόχρονα είναι το κυριότερο σταυροδρόμι Ασίας και Ευρώπης τόσο για τα εμπορικά αγαθά όσο και για τους ταξιδιώτες. Συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους αστικούς οικισμούς στην Ευρώπη και τον μεγαλύτερο στη Μέση Ανατολή. Η πόλη βρίσκεται εντός των ορίων του ομώνυμου μητροπολιτικού δήμου.

 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ!!
 • Ώρες αναχώρησης
  Αναχώρηση στις 07:30
 • Ώρα επιστροφής
  το βράδυ.
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  12 Ήμερη ΟΔΙΚΉ ΕΚΔΡΟΜΉ: Aναχωρήσεις:ΑΝΑΧΩΡΗΣEIΣ: 2/7/22, 16/7/22, 30/7/22, 13/8/22, 17/9/22, 15/10/22

Περιλαμβάνονται

Εννέα (9) διανυκτερεύσεις στην Τουρκία σε ξενοδοχεία 4* και δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα σε ξενοδοχεία 3*.
Ημιδιατροφή στην Τουρκία, πρωινό στην Ελλάδα (11 πρωινά, 9 δείπνα)
Εισιτήρια F/B για τα Δαρδανέλια
Εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
Διπλωματούχος Ελληνόφωνος ξεναγός .
Αρχηγός-συνοδός
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Φ.Π.Α
1
1η μέρα: Αθήνα - Κομοτηνή
Αναχώρηση στις 07:30΄ από Αθήνα για Κομοτηνή, με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.
2
2η μέρα: Κομοτηνή - Τσανάκαλε/Δαρδανέλια
Πρωινή αναχώρηση τον συνοριακό σταθμό των Κήπων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε μέσω Κεσάνης (μικρή στάση) για να περάσουμε με F/B τα στενά των Δαρδανελίων και να καταλήξουμε στο Τσανάκαλε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
3
3η μέρα: Τσανάκαλε - Τροία - Πέργαμος - Σμύρνη
Σήμερα θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Τροίας. Η Τροία ή Ίλιον είναι μια μυθική πόλη, θέατρο του Τρωικού πολέμου, μέρος του οποίου περιγράφεται στην Ιλιάδα του Ομήρου. Στη συνέχεια, περνώντας από το Αϊβαλί, που αποτέλεσε σύμβολο της προσφυγιάς του 1922, θα κατευθυνθούμε στην Πέργαμο, όπου θα επισκεφθούμε την αρχαία πόλη, την διάσημη Κόκκινη Βασιλική (μία από της επτά αρχαιότερες εκκλησίες της Ανατολής) και το Ασκληπιείο (ένα από τα αρχαιότερα νοσοκομεία, αφιερωμένο στον θεό της υγείας). Η Πέργαμος ήταν μια δοξασμένη και πλούσια πόλη της επαρχίας Τευθρανίας της Μυσίας, στη Μικρά Ασία και πρωτεύουσα του ομώνυμου Βασιλείου. Αργά το απόγευμα καταλήγουμε στη Σμύρνη, μία πόλη στην οποία ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας του παρελθόντος της είναι εμφανής ακόμα και σήμερα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, περίπατος γνωριμίας με την πόλη και διανυκτέρευση.
4
4η μέρα: Σμύρνη - Έφεσος - Παμούκαλε
Κατά τη διάρκεια της σύντομης πρωινής μας περιήγησης στην πόλη θα δούμε τις συνοικίες Κurtulus (συνοικία του παζαριού), Κonak (στα νότια της παραλίας, μετά την πλατεία του Ρολογιού), Ιsmet Κaptan (το σύγχρονο κέντρο), Αlsanak (στο λιμάνι, ο πρώην Φραγκομαχαλάς), Κορδελιό και Καντιφέ Καλέ. Αμέσως μετά αναχωρούμε για να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου, η οποία υπήρξε για περισσότερα από 1.000 χρόνια, μία από τις μεγαλουπόλεις του αρχαίου κόσμου και πρωτεύουσα του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Πρόκειται για τον πιο καλοδιατηρημένο και πολυσύχναστο αρχαιολογικό χώρο της Τουρκίας. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε την Αφροδισιάδα, που ήταν φημισμένη για τα μάρμαρά της και τη σχολή γλυπτικής, όπου θα δούμε τον ναό της Αφροδίτης και το αρχαίο στάδιο. Άφιξη νωρίς το απόγευμα στο Παμούκαλε, το όνομα του οποίου σημαίνει "κάστρο από βαμβάκι". Στην περιοχή αυτή βρισκόταν η αρχαία Ιεράπολη. Άφιξη και περιήγηση της πόλης. Οι εντυπωσιακές λίμνες λευκού ασβεστίου που εφάπτονται στις πλαγιές των βουνών, υπήρξαν ανέκαθεν από τις πιο δημοφιλείς φωτογραφίες σε αναμνηστικές κάρτες της Τουρκίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
5
5η μέρα: Παμούκαλε - Καππαδοκία / Προκόπι ή Νεάπολη
Πρωινή αναχώρηση για την Καππαδοκία, όπου θα φθάσουμε νωρίς το βράδυ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στο Προκόπι (σημερινό Ουργκούπ), μια πόλη με έντονο άλλοτε το Ελληνικό στοιχείο. Δείπνο και πρώτη γνωριμία με την πόλη που βρίσκεται στην καρδιά της Καππαδοκίας, στην ηφαιστειογενή αυτή περιοχή, όπου ο άνεμος και η διάβρωση εργάστηκαν επί αιώνες για να δημιουργήσουν τους κώνους, τα φαράγγια και τις κοιλάδες, που συνθέτουν αυτό το υπέροχο τοπίο. Διανυκτέρευση.
6
6η μέρα: Καππαδοκία, Κοιλάδα Κοράματος / Ζέλβε, Ουτσχισάρ, Άβανος
Ξενάγηση-γνωριμία με την περιοχή της Κοιλάδας του Κοράματος (Göreme), που χάρη στην ομορφιά της και τους βυζαντινούς της θησαυρούς, είναι ένα από τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου - η συνάντηση της φωτιάς, του νερού και του αέρα. Το λεκανοπέδιο της Καππαδοκίας έχει σχηματιστεί από διάβρωση και ανήκει σε ένα αρχαίο οροπέδιο, το έδαφος του οποίου αποτελείται από πολύ μαλακό ηφαιστειακό υλικό, από τη συσσώρευση λάβας και λάσπης που κύλησαν από τα βουνά. Λόγω της διάβρωσης το έδαφος σχίστηκε, δίνοντας στο τοπίο μια όψη σεληνιακή και το οροπέδιο αλλοιώθηκε, παίρνοντας εκπληκτικά σχήματα. Συναντά κανείς λοιπόν στο βάθος της κοιλάδας, κώνους, κολόνες, πύργους, πυραμίδες ή βελόνες ύψους έως και 30 μέτρων. Υπάρχουν 360 εκκλησίες λαξεμένες μέσα στο μαλακό ηφαιστειακό υλικό. Θα επισκεφθούμε το λαξευμένο μέσα στα βράχια χωριό Ζέλβε, τον οικισμό Ουτσχισάρ και την Άβανο, που είναι κτισμένη στις όχθες του Κιζίλ Ιρμάκ , περιοχή φημισμένη για τις βιοτεχνίες υφαντών και περίτεχνων κεραμικών. Επιστροφή στο Προκόπι για δείπνο και προαιρετική παρακολούθηση του χορού των περιστρεφόμενων Δερβίσηδων. Διανυκτέρευση.
7
7η μέρα: Καππαδοκία / Σινασός, Μαλακοπή, Κοιλάδα Περιστρέματος
Σήμερα θα αναχωρήσουμε για την Σινασό (Μουσταφά-πασά/Mustafapaşa), μια από τις άλλοτε ακμάζουσες όμορφες ελληνικές κωμοπόλεις της περιοχής, όπου θα επισκεφθούμε τον καλοδιατηρημένο ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, καθώς και τον ναό του Αγίου Βασιλείου. Συνεχίζουμε για την περίφημη υπόγεια πολιτεία της Μαλακοπής. Λαξευμένη σε πορώδη πέτρα ηφαιστειακής προέλευσης, η οργάνωση της ζωής σε αυτήν την βάθους 55 μέτρων και έκτασης 4.500 τετραγωνικών μέτρων υπόγεια πολιτεία ήταν εκπληκτική. Θα θαυμάσουμε την καλοδιατηρημένη εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων με τον τρούλο που παραμένει σχεδόν άθικτος και θα συνεχίσουμε για την Καρβάλη, όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου. Επόμενος σταθμός μας η Κοιλάδα του Περιστρέματος (Ihlara), με τις εκπληκτικά λαξευμένες εκκλησίες σε λάβα που έχει παγώσει. Θα θαυμάσουμε ένα ιδιόμορφο τοπίο στο οποίο υπάρχουν περίπου 100 λαξευμένες εκκλησίες, τέσσερις εκ των οποίων θα γνωρίσουμε. Οι κάθετοι βράχοι, κομμένοι σαν από μαχαίρι, εντυπωσιάζουν. Επιστροφή στο Προκόπι, δείπνο, διανυκτέρευση.
8
8η μέρα: Καππαδοκία - Άγκυρα
Πρωινή αναχώρηση για την Άγκυρα, μια πόλη με δύο όψεις - η μια σαφώς σύγχρονη, αποτέλεσμα της θέλησης ενός μόνο ανθρώπου, του Ατατούρκ, για τη δημιουργία ενός σπουδαίου ασιατικού κέντρου, η άλλη παλαιά, που μαρτυρά το παρελθόν της Τούρκικης πρωτεύουσας. Άφιξη και σύντομη περιήγηση στην πρωτεύουσα της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το μεγαλοπρεπές Μαυσωλείο του Ατατούρκ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
9
9η μέρα: Άγκυρα - Κωνσταντινούπολη
Σήμερα θα αναχωρήσουμε για την Κωνσταντινούπολη, όπου με ενδιάμεσες στάσεις, θα φθάσουμε νωρίς το βράδυ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και πρώτη γνωριμία με την φωτισμένη Πόλη. Διανυκτέρευση.
10
10η μέρα: Κωνσταντινούπολη, Ξενάγηση
Πρώτος σταθμός της σημερινής ξενάγησής μας στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Πόλης θα είναι σε ένα από τα σπουδαιότερα τζαμιά της, το περίφημο Μπλε Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ με τους έξι μιναρέδες. Συνεχίζουμε με ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του Χριστιανισμού, την Αγία Σοφία. Ακολουθεί επίσκεψη στο Πατριαρχείο και στην Παναγία των Βλαχερνών. Αμέσως μετά, μια μικρής διάρκειας κρουαζιέρα στον Βόσπορο (προαιρετικά), θα μας χαρίσει μοναδικά τοπία. Γεύμα και στη συνέχεια μας περιμένει η περίφημη Σκεπαστή Αγορά (Καπαλί Τσαρσί) με τα 5000 μαγαζιά για ενδιαφέρουσες αγορές. Χρόνος ελεύθερος το βράδυ, για βόλτα στη μεγαλύτερη πλατεία της πόλης, την Taksim. Προαιρετική διασκέδαση σε νυκτερινό κέντρο με καλό φαγητό, μουσική και χορό oriental. Διανυκτέρευση.
11
11η μέρα: Κωνσταντινούπολη - Κομοτηνή
Πρωινή επίσκεψη στην περίφημη Μονή της Χώρας και στην Μονή της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί τους Τάφους των Πατριαρχών και το θαυματουργό της αγίασμα. Με όμορφες εικόνες, με τις καλύτερες εντυπώσεις και πολλά σουβενίρ, ξεκινάμε για τη Ραιδεστό και τα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο, συνεχίζουμε για την Κομοτηνή.
12
12η μέρα: Κομοτηνή - Αθήνα
Αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βράδυ.  
 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις, ξεναγήσεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι ή το πρόγραμμα σε κάποιες αναχωρήσεις να πραγματοποιηθεί αντίστροφα.
 • Πιθανόν οι διανυκτερεύσεις εντός Ελλάδος να γίνουν στην Ξάνθη ή την Καβάλα και στην  ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ  στη  ΝΕΑΠΟΛΗ  η  την  ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ. • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.
   

Περιλαμβάνονται

Εννέα (9) διανυκτερεύσεις στην Τουρκία σε ξενοδοχεία 4* και δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα σε ξενοδοχεία 3*.
Ημιδιατροφή στην Τουρκία, πρωινό στην Ελλάδα (11 πρωινά, 9 δείπνα)
Εισιτήρια F/B για τα Δαρδανέλια
Εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
Διπλωματούχος Ελληνόφωνος ξεναγός .
Αρχηγός-συνοδός
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Φ.Π.Α

Δεν Περιλαμβάνονται

Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κλπ. Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Ότι αναγράφεται ως προαιρετικό η προτεινόμενο.

Σημειώσεις

Σημειώσεις:

 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις, ξεναγήσεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι ή το πρόγραμμα σε κάποιες αναχωρήσεις να πραγματοποιηθεί αντίστροφα.
 • Πιθανόν οι διανυκτερεύσεις εντός Ελλάδος να γίνουν στην Ξάνθη ή την Καβάλα και στην  ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ  στη  ΝΕΑΠΟΛΗ  η  την  ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ. • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

…εσείς το ξέρατε;

 

 

 

 

 

 

 

 

Παμούκαλε Το «βαμβακόκαστρο» της Τουρκίας

Το Παμούκαλε της Τουρκίας βρίσκεται στο εσωτερικό της μικρασιατικής ενδοχώρας. Η
πλησιέστερη μεγάλη πόλη είναι το Denizli. Πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού και βιομηχανικό
κέντρο της περιοχής.Από την περιοχή αυτή διέρχεται ο ποταμός Μαίανδρος (Menderes) της Μικράς Ασίας. Στο σημείο αυτό, ο ποταμός, σε συνδυασμό με τη γεωθερμική ενέργεια της περιοχής στα ανώτερα στρώματα του εδάφους, δημιουργεί πολυάριθμες θερμοπηγές. Το στρώμα που απομένει, ότανεξατμιστεί το νερό, εμπεριέχει σημαντικά μέταλλα και κυρίως ασβέστιο. Αυτό το στρώμα των
μετάλλων είναι κατάλευκο και, όπως διακλαδώνεται στις γούρνες που σχημάτισε η φύση, εδώ
και χιλιάδες χρόνια, φαίνεται από μακριά σαν ένα τεράστιο «κάστρο από βαμβάκι». Απ’ αυτό
το γεωφυσικό φαινόμενο πήρε το όνομά της η περιοχή στην τουρκική γλώσσα (pamuk =
βαμβάκι, kale = κάστρο). Δηλαδή, το Pamukkale της Τουρκίας. Το Παμούκαλε της Τουρκίας και οι εποχές του χρόνου Το Παμούκαλε της Τουρκίας, τους καλοκαιρινούς μήνες, το νερό λαμπυρίζει σ’ όλες τιςαποχρώσεις του τιρκουάζ. Τον χειμώνα, όταν η θερμοκρασία του αέρα είναι υψηλότερη απ’
αυτήν του νερού, στροβιλίζουν ατμοί πάνω από τις γούρνες. Έτσι δημιουργείται ένα εξαιρετικό
φυσικό θέαμα το οποίο απολαμβάνουν μόνο οι ντόπιοι και οι λιγοστοί ξένοι περιηγητές που
επισκέπτονται το Παμούκαλε της Τουρκίας κατά τη χειμερινή περίοδο. Από τη δεκαετία του 1980, αυτό το θαύμα της φύσης συγκαταλέγεται στους πιο πολυσύχναστους προορισμούς ημεδαπών και αλλοδαπών τουριστών στην Τουρκία. Το 1988, μαζί με την γειτονική Ιεράπολη, εντάχθηκε στον κατάλογο μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Έχει φωτογραφηθεί όλες τις ώρες της ημέρας, σε όλες τις δυνατές αποχρώσεις, και από όλες τις οπτικές γωνίες.
Τα στίφη των τουριστών που εισέρχονταν στις γούρνες, κυρίως τους θερινούς μήνες, δημιουργούσαν αρκετά προβλήματα στη διατήρηση του φυσικού τους χαρακτήρα. Έτσι, από το 1997, απαγορεύεται ρητά η πρόσβαση στις γούρνες. Εξαίρεση αποτελεί η, σχεδόν φυσική, πισίνα ενός από τα πρώτα ξενοδοχεία που χτίστηκαν στην περιοχή, εντός της οποίας βρίσκονται βυθισμένα απομεινάρια από αρχαίες ρωμαϊκές κολώνες.

 

ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ
ΣΕ 2ΚΛΙΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ 695€
ΠΑΙΔΙΑ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ ΣΕ 3ΚΛΙΝΟ 625€
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 295€

Εγγραφείτε στο Newsletter μας