Top
 

Ταξίδι στην Άρτα 28η Οκτ

ΑΡΑΧΘΟΣ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΝΕΜΟΤΡΥΠΑΣ - ΑΓΝΑΝΤΑ - ΠΡΑΜΑΝΤΑ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Ταξίδι στην Άρτα 28η Οκτ
145€ κατ'άτομο
ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΖΑΓΟΡΙ - ΜΕΤΣΟΒΟ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ - ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ - ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ - ΧΑΡΑΔΡΑ ΒΙΚΟΥ - ΝΗΣΑΚΙ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Λίμνη Τριχωνίδας-Άρτα-Τζουμέρκα 28η Οκτ

ΤΖΟΥΜΈΡΚΑ

Τα Αθαμανικά όρη ή ευρύτερα γνωστά Τζουμέρκα (τα), ή Τσουμέρκα (η), ή Τσουμέρνικον (το) κατά τους Βυζαντινούς[1], ή ακόμα και Κιμμέρια όρη, κατά τον Μάξιμο τον Γεωγράφο, είναι μεγάλη οροσειρά της δυτικής Ελλάδος, που ουσιαστικά αποτελεί νότιο τμήμα της ευρύτερης οροσειράς της Πίνδου που υψώνεται μεταξύ των ποταμών Αράχθου και Αχελώου, όπου και η αρχαία Αθαμανία εξ ου και η ονομασία τους. Οι δε κάτοικοι της ορεινής αυτής περιοχής καλούνται Τζουμερκιώτες / Τζουμερκιώτισσες.

ΑΡΤΆ

Στο γεφύρι της Άρτας, ο θρύλος συναντά την ιστορία και εσείς μία από τις πιο αυθεντικές πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Το πρώτο πράγμα που μαθαίνει κανείς για την Άρτα είναι ο θρύλος για το γεφύρι της. Καθώς όμως γνωρίζετε καλύτερα την πόλη, ανακαλύπτετε μια ιστορία ακόμη πιο παλιά, στα βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία της, στα τείχη, στο κάστρο με τον πύργο του ρολογιού.e.

Το φυσικό της περιβάλλον, ένα μακραίωνο έργο τέχνης: η ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου – με τα περήφανα Τζουμέρκα, την τεχνητή λίμνη Πουρναρίου, τον Αμβρακικό κόλπο που μετρά 2 εκατομμύρια χρόνια ύπαρξης, έλατα, καστανιές, πλατάνια, ποτάμια, καταρράκτες και πηγές – όλα σάς υπόσχονται ξεχωριστές φυσιολατρικές εμπειρίες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φτάσετε ως την Άρτα… Ραντεβού στο γεφύρι.

Πατήστε εδώ για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον – Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

ΛΊΜΝΗ ΤΡΙΧΩΝΊΔΑ

Η Λίμνη Τριχωνίδα (ή Αποκούρου ή Βραχωρίου[1]) είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας. Βρίσκεται στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, ανατολικά της πόλης του Αγρινίου, μεταξύ των επαρχιών Μεσολογγίου και Τριχωνίδας, νότια του Παναιτωλικού όρους και βόρεια του Αρακύνθου. Εκτείνεται από τα ανατολικά προς τα δυτικά και συνδέεται δυτικά με τη γειτονική λίμνη Λυσιμαχία[2]. Έχει επιφάνεια 95,8 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μέγιστο μήκος 21,5 χλμ. και μέγιστο βάθος 58 μ. Τα νερά της ανανεώνονται συνεχώς μέσω πηγών κάτω από την επιφάνεια της λίμνης, ενώ μέσω τάφρου, παροχετεύονται στην παρακείμενη λίμνη Λυσιμαχία και από εκεί χύνονται στον ποταμό Αχελώο[3]. Για το λόγο αυτό θεωρείται μια από τις πιο καθαρές λίμνες της Ελλάδας.

Η λίμνη Τριχωνίδα οφείλει το όνομά της στην αρχαία πόλη της Αιτωλίας Τριχώνιον (σημερινή Γαβαλού), η οποία βρίσκεται στη νότια όχθη αυτής και στην οποία υπήρχε ιερό του Ασκληπιού.

 

ΑΡΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ 3 ΜΕΡΕΣ

 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Παραλαβή από τα πλοία στον Πειραιά κατόπιν συνεννόησης.
 • Ώρες αναχώρησης
  7:45 από ΑΘΗΝΑ
 • Ώρα επιστροφής
  άφιξη το βράδυ
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  3 ΗΜΕΡΕΣ // 28 - 30/10/22

Περιλαμβάνονται

Εκδρομές - περιηγήσεις με σύγχρονο πούλμαν.
Διαμονή, 2 διανυκτερεύσεις, σε ξενοδοχείο 4*.
Δύο πρωινά, δύο δείπνα.
Αρχηγός - συνοδός.
Φ.Π.Α. & Φόρος διαμονής.
1
1η ΗΜΕΡΑ:
Αναχώρηση στις 7.45  από ΑΘΗΝΑ, ημίωρη στάση στην περιοχή του ΙΣΘΜΟΥ και μέσω της καλωδιακής γέφυρας ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ, περνάμε στη Στερεά Ελλάδα και συνεχίζουμε για τη μεγαλύτερη φυσική λίμνη της Ελλάδας, τη ΛΙΜΝΗ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ. Επίσκεψη στην ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ του ΚΟΣΜΑ του ΑΙΤΩΛΟΥ, γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής. Αργά  το  απόγευμα θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας,  στην  ευρύτερη  περιοχή  της  ΑΡΤΑΣ,   δείπνο και διανυκτέρευση
2
2η ΗΜΕΡΑ:
Πρωινό και  μία υπέροχη εκδρομή στα γραφικά ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ,  ξεκινά. Πρώτος σταθμός το φράγμα Πουρναρίου που δημιουργεί και την τεχνητή λίμνη, για να ακολουθήσει μία πανέμορφη διαδρομή από τα όμορφα χωριουδάκια ΓΡΑΜΜΕΝΙΤΣΑ - ΕΛΑΤΟ – ΔΑΦΝΙΩΤΗ   και να  φθάσουμε στο ιστορικό γεφύρι της πλάκας, (είχε  υποστεί  μεγάλες  καταστροφές  πριν  λίγα  χρόνια από  τις  πλημμύρες  και  αναστηλώθηκε) πάνω από τον ΑΡΑΧΘΟ, το  μεγαλύτερο  μονότοξο  γεφύρι  στα  Βαλκάνια  και για να καταλήξουμε σε δύο ορεινά  κεφαλοχώρια της περιοχής, τα ΑΓΝΑΝΤΑ και τα ΠΡΑΜΑΝΤΑ, που  είναι χτισμένα αμφιθεατρικά  και ακολουθούν το φυσικό ανάγλυφο της περιοχής. Το  ΣΠΗΛΑΙΟ  ΤΗΣ ΑΝΕΜΟΤΡΥΠΑΣ,  ωστόσο  είναι  ένας σημαντικός σταθμός,  ανάμεσα  στα  δύο κεφαλοχώρια, αφού  είναι  το  μοναδικό  ‘’λευκό  σπήλαιο’’  στην  Ελλάδα,  που  το  διασχίζει  ποταμός  σε  όλο  το  μήκος  του. Περίπατοι   στα  δύο  κεφαλοχώρια, γεύμα προαιρετικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, χρόνος  ελεύθερος,  δείπνο,  διανυκτέρευση.
3
3η ΗΜΕΡΑ:
: Μετά  το  πρωινό  επίσκεψη στην πόλη της ΑΡΤΑΣ, με το  κάστρο  και  τις  Βυζαντινές  εκκλησίες,  με πιο  χαρακτηριστική  αυτή  της  Παναγίας  της  Παρηγορίτισσας,  αλλά  και το ιστορικό γεφύρι, που  ενώνει τις όχθες του ποταμού Αράχθου, γνωστό για τη μοναδική αρχιτεκτονική του και το θρύλο του πρωτομάστορα. Αμέσως μετά θα  επισκεφθούμε  την  πόλη της ΛΕΥΚΑΔΑΣ. Αναχώρηση για Αθήνα, μέσω ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ, στάση, ΙΟΝΙΑΣ  και  ΕΓΝΑΤΙΑΣ  οδού, με την τελευταία μας στάση σε καφέ της εθνικής οδού ΠΑΤΡΑΣ – ΑΘΗΝΑΣ,  άφιξη  το  βράδυ.

Περιλαμβάνονται

Εκδρομές - περιηγήσεις με σύγχρονο πούλμαν.
Διαμονή, 2 διανυκτερεύσεις, σε ξενοδοχείο 4*.
Δύο πρωινά, δύο δείπνα.
Αρχηγός - συνοδός.
Φ.Π.Α. & Φόρος διαμονής.

Σημειώσεις

Με την συμμετοχή σας στο ταξίδι αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας.

Τιμή κατ'άτομο Παραλαβή από τα πλοία στον Πειραιά κατόπιν συνενόησης.3ήμερο
Δίκλινο145€
Τρίτο άτομο έως 12 ετών125€
Επιβάρυνση Μονόκλινου50€

Εγγραφείτε στο Newsletter μας