Top
 

Πρωτοχρονιά στο Χωριό του Αη Βασίλη το Ροβανιέμι

Ζήστε Παραμυθένια Χριστούγεννα στο Χωριό του Άη Βασίλη!
Πρωτοχρονιά στο Χωριό του Αη Βασίλη το Ροβανιέμι
2540€ κατ'άτομο
Η EARLY BOOKING TIMH ΙΣΧΥΕΙ ΑΚΟΜΗ, Προλάβετε θέσεις!
SPECIAL ΠΡΟΣΦΟΡΑ για αναχ. τα Φώτα. Ζητήστε μας προγράμματα και τιμές!

Ταξίδι στο Χωριό του Αη Βασίλη το Ροβανιέμι

Ταξίδι στο Χωριό του Αη Βασίλη το Ροβανιέμι
Στο Ταξίδι στο Χωριό του Αη Βασίλη το Ροβανιέμι, θα βρεθούμε 8χλμ. ΝΔ του Ροβανιέμι στην Φινλανδία, σε ένα από τα Βορειότερα σημεία της Ευρώπης. Είναι ένα Παραμυθένιο μέρος, που Μαγεύει μικρούς και μεγάλους και χαρίζει σε όλους αξέχαστες γιορτινές αναμνήσεις. Πως πάω εκεί για να ζήσω απίστευτες εμπειρίες με χιονισμένα δάση, ταράνδους, τον Άη Βασίλη σε όλα αυτά με την ασφάλεια του Ελληνικού γκρουπ, με έμπειρο αρχηγό και απευθείας πτήσεις; Ακολουθώντας την εκδρομή μας…

❓ Γιατί να πάω στο Ταξίδι στο Χωριό του Αη Βασίλη το Ροβανιέμι;

✅ Για μια selfie στη γραμμή του Αρκτικού κύκλου (είναι ο ένας από τους δυο κύκλους των πόλων, που περιλαμβάνει το βορειότερο τμήμα της γης). Από εκεί, για 150 μέρες τον χρόνο, από τα μέσα Αυγούστου έως τον Ιούνιο βλέπουμε τον ήλιο για 24 ώρες, εξ ου και «ο Ήλιος του Μεσονυκτίου».
Η γραμμή του Αρκτικού κύκλου περνά ακριβώς μέσα από το χωριό του Αη Βασίλη. Μια λευκή γραμμή που δείχνει τη θέση του αρκτικού κύκλου από το διασχίζει το πάρκο του Αη Βασίλη. Οι επισκέπτες που περνούν την γραμμή αυτή βρίσκονται και επίσημα στον Αρκτικό κύκλο και το σημείο αυτό αποτελεί ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία στην Ευρώπη.
✅ Πάω για να δω το Μουσείο των snowmobiles των Αρκτικών περιοχών.
✅ Πάω για να δω το γραφείο του Αν Βασίλη, που βρίσκεται στο κεντρικό κτήριο του χωριού και όπου μπορώ να δω, να κουβεντιάσω και να φωτογραφηθώ με τον «αληθινό» Άη Βασίλη.
✅ Πάω για να δω το Βόρειο Σέλας. Ένα μαγικό θέαμα καταμεσής της νύχτας, όπου όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου εμφανίζονται στον ουρανό σε ένα υπέροχο παιχνίδισμα των ακτίνων του ήλιου με το μαγνητικό πεδίο της γής. Ένα υπερθέαμα της φύσης, που εμφανίζεται μόνο 150 μέρες τον χρόνο, από τα μέσα Αυγούστου έως τον Απρίλιο. Μην το χάσετε, θα μείνει στην καρδιά σας για πάντα!

Τι άλλες δραστηριότητες μπορώ να κάνω στο Ταξίδι στο Χωριό του Αη Βασίλη το Ροβανιέμι;

✅ Να κάνω snowmobile, να πάω βόλτα με έλκηθρο που το σύρουν τάρανδοι ή σκυλιά χάσκυ μέσα στο χιονισμένο δάσος στη φάρμα ταράνδων. Πάω για να κάνω κρουαζιέρα με παγοθραυστικό και να φωτογραφίσω βουτιές χιλιάδων πιγκουίνων και λευκών αρκούδων.
✅ Να επισκεφθώ το σπίτι του Άη Βασίλη και να δοκιμάσω τα μπισκότα της Κας Αη Βασίλη ακούγοντας Χριστουγεννιάτικες ιστορίες από τα ταξίδια του Αη Βασίλη.

Τέλος, πάω για να ζήσω Mαγικά Χριστούγεννα στη Χώρα του Αη Βασίλη‼

 

Πρωτοχρονιά_2024_στο_Λέβι_το_Ροβανιέμι_και_το_Χωριό_του_Άγιου_Βασίλη_Αναχώρηση_28122023_

Τα Top του Ταξιδιού στο Χωριό του Άη Βασίλη

Ένα ταξίδι που υπόσχεται μοναδικές στιγμές στην καρδιά της Λαπωνίας, το λαμπερό Ελσίνκι και το γραφικό Ταλίν. Οι μαγευτικές αυτές πόλεις, ξεχωριστές σε ιστορία και πολιτισμό, με απίστευτα λευκά τοπία, προκαλούν κάθε ταξιδιώτη να ανακαλύψει τις ομορφιές τους! Σας περιμένει snowmobile σαφάρι, βόλτα με έλκηθρο χάσκυ και ταράνδων στο Ροβανιέμι, επίσκεψη στο γιορτινό χωριό του Αϊ Βασίλη και η αρκτική νύχτα στην Λαπωνία.

  • Προορισμός
  • Αναχωρήσεις
    Αθήνα
  • Ώρες αναχώρησης
    A3 4090 28/12/2023 ATH-RVN 09.15 13.55 Αθήνα -Ροβανιέμι
  • Ώρα επιστροφής
    A3 4091 02/01/2024 RVN-ATH 14.35 19.05 Ροβανιέμι- Αθήνα
  • Ημερομηνίες Αναχώρησης
    28/12/2023

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια με απ’ ευθείας πτήσεις τσάρτερ από Αθήνα-Ροβανιέμι και από Ροβανιέμι-Αθήνα
Φόροι αεροδρομίων
Διαμονή στο Λέβι (3 νύχτες)
Διαμονή στο Ροβανιέμι (2 νύχτες).
Χρήση σάουνας σε όλα τα ξενοδοχεία
Χρήση πισίνας σε όλα τα ξενοδοχεία (όπου διαθέσιμη)
Πρωινό μπουφέ καθημερινά
Δείπνα καθημερινά με εορταστικό μπουφέ
Γεύματα καθημερινά
Γεύμα στο Ice Restaurant στο χωριό του Aϊ Βασίλη
Μεταφορά και επίσκεψη στο χωριό του Αϊ Βασίλη στο Ροβανιέμι
Επίσκεψη Αϊ Βασίλη κατά την διάρκεια δείπνου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και δώρα για τους μικρούς του φίλους
Πιστοποιητικό Αρκτικού Κύκλου
Εκδρομή με snowmobile με ειδικά ρούχα και μπότες
Επίσκεψη σε φάρμα ταράνδων και βόλτα με έλκηθρο ταράνδων
Επίσκεψη σε φάρμα σκυλιών χάσκι και βόλτα με έλκηθρο χάσκι
Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
Μεταφορά στο Santa Park με προαιρετική είσοδο (45€ ενήλικας, 38€ παιδί 3 έως 12 ετών & παιδί έως 3 ετών ελεύθερη είσοδος)
Μεταφορά και είσοδος στο Ζωολογικό κήπο της Ranua
Ειδικοί τοπικοί αρχηγοί κατά την διάρκεια των δραστηριοτήτων
Ελληνόφωνος συνοδός - αρχηγό
Μια χειραποσκευή και 1 αποσκευή έως 20 κιλά
Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
Ενημερωτικό έντυπο (3 ημέρες πριν την αναχώρηση)
ΦΠΑ
1
1η HMEΡA: ΑΘΗΝΑ - ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για το Ροβανιέμι. Άφιξη, και αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για το παραμυθένιο χωριό του Αϊ Βασίλη, ακριβώς πάνω στον - νοητό - Αρκτικό Κύκλο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί του, να φωτογραφηθούμε και ίσως να του εκφράσουμε κάποια ευχή μας! Πρώτη στάση όλων είναι, φυσικά, το «Γραφείο» του Αϊ Βασίλη, όπου μια παρέα χαρούμενων ξωτικών καλωσορίζει τον κόσμο και τον προσκαλεί στο εσωτερικό για μια μικρή κουβεντούλα και μια φωτογραφία με τον Πατέρα των Χριστουγέννων. Εξίσου δημοφιλές είναι και το «Ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη», όπου οι μικροί βοηθοί του διαβάζουν τις χριστουγεννιάτικες παραγγελίες εκατομμυρίων παιδιών απ’ όλο τον κόσμο. Ακόμη κι αν έχετε αφήσει εδώ και πολλές δεκαετίες την παιδική σας ηλικία, αποκλείεται να μην μπείτε στον πειρασμό να στείλετε στους φίλους σας μια χριστουγεννιάτικη κάρτα με το αυθεντικό γραμματόσημο Santa Claus!Στο ταχυδρομείο θα βρείτε επίσης μεγάλη ποικιλία χριστουγεννιάτικων αναμνηστικών, όλα με θέμα φυσικά τον Αϊ Βασίλη. Όσοι θέλουν μπορούν να επισκεφθούν το SantaPark, ψυχαγωγικό πάρκο με θέμα φυσικά τα Χριστούγεννα, το οποίο αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή για τους μικρότερους φίλους μας! Επίσκεψη στο SnowmanWorld, για να θαυμάσετε τα ξεχωριστά γλυπτά από πάγο και χιόνι, και να συμμετάσχετε σε όλες τις δραστηριότητες στο SnowmanWorld, όπως πατινάζ στον πάγο, μάθημα snowboarding, γλυπτική στο χιόνι αλλά και τσουλήθρες πάγου! Γεύμα στο, ένα και μοναδικό στο είδος του, Ice Restaurant ακριβώς επάνω στον Αρκτικό Κύκλο και δίπλα στον Άγιο Βασίλη. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Ροβανιέμι. Σημαντική σημείωση: Αμέσως μετά την άφιξη στο Ροβανιέμι θα επισκεφθούμε το Χωριό του Αϊ Βασίλη, καλό θα ήταν να έχετε πρόχειρα (ιδανικά στην χειραποσκευή σας) μπότες και ρούχα κατάλληλα για παιχνίδια στο χιόνι.
2
2η ΗΜΕΡΑ: ΑΡΚΤΙΚΟΣ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΡΑΝΟΥΑ - ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ
Πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο μας, μεταφορά στο μουσείο Arktikum, το κέντρο της Αρκτικής ιστορίας, με εκθέματα μέσα από τα οποία θα γνωρίσουμε την ιστορία, τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των Λαπώνων, αλλά και ολόκληρης της Αρκτικής. Στη συνέχεια και μετά από μια διαδρομή μέσα στο κατάλευκο τοπίο, θα φτάσουμε στον Βορειότερο Ζωολογικό Κήπο της Ευρώπης, την Ranua, γνωστό και ως Αρκτικός Ζωολογικός Κήπος! Εδώ θα γνωρίσουμε από κοντά όλα τα ζώα που ζουν σε αρκτικές συνθήκες και στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως λύκους, αγριόγατους, κόκκινες αλεπούδες, λευκές κουκουβάγιες, καθώς και το Βασιλιά της Αρκτικής, την πολική αρκούδα!Απέναντι από το ζωολογικό πάρκο της Ranua, βρίσκεται το πρατήριο με τις γνωστές σοκολάτες και καραμέλες Fazer! Μην χάσετε την ευκαιρία να πάρετε μια γεύση! Πριν την αναχώρησή μας, γεύμα στο εστιατόριο του κήπου. Επιστροφή στο Rovaniemi και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Rovaniemi.
3
3η ΗΜΕΡΑ: ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ – ΛΕΒΙ
Πρωινό στο ξενοδοχείο, checkout και χρόνος ελεύθερος για μια τελευταία βόλτα στο Rovaniemi.Αργότερα θα επιβιβαστούμε στο πολυτελές μας πούλμαν για να μεταφερθούμε στο Levi. Στάση για γεύμα στη διαδρομή. Άφιξη στο Levi και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Το Levi στην πραγματικότητα είναι το όνομα του λόφου, ενώ η ίδια η πόλη-χωριό λέγεται Sirkka. Έχει επικρατήσει όμως η ονομασία Levi για όλη την περιοχή. Αυτό το θέρετρο σκι τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί τόσο ώστε να θεωρείται από τα κορυφαία και πιο δημοφιλή στην Φινλανδία. Φιλοξενεί τις μεγαλύτερες διοργανώσεις, διαγωνισμούς και επιδείξεις σκι (ειδικά κατά την περίοδο των γιορτών), αρκετά νυχτερινά κέντρα, εξαιρετικά εστιατόρια και όμορφα ξενοδοχεία σε μια περιοχή αρκετά συγκεντρωμένη και σε μικρές αποστάσεις μεταξύ τους. Η δράση για την οποία είναι γνωστό το Levi, το σκι, λαμβάνει χώρα στις διάσημες και υπερσύγχρονες πίστες του λόφου με κύριο χαρακτηριστικό τους διάφορους τύπους ανελκυστήρων. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και διανυκτέρευση!
4
4η ΗΜΕΡΑ: ΛΕΒΙ– SNOWMOBILE ΣΑΦΑΡΙ – ΦΑΡΜΑ ΧΑΣΚΙ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και σήμερα φοράμε ειδικό εξοπλισμό και ακολουθώντας τις οδηγίες των τοπικών αρχηγών θα συμμετάσχουμε σε ένα συναρπαστικό σαφάρι με snowmobiles. Στη Λαπωνία, η μακρά περίοδος χιονιού και οι φυσικές ευκολίες των μονοπατιών κάνουν το σπορ αυτό ακαταμάχητο! Θα ακολουθήσουμε μια διαδρομή μέσα από περιοχές άγριας φυσικής ομορφιάς, δασών, παγωμένων λιμνών και πάνω από δύσβατες επιφάνειες χιονιού και παγωμένα ποτάμια. Άφιξη στην φάρμα των χάσκι. Τα υπέροχα και αξιολάτρευτα χάσκι Σιβηρίας και Καναδά μας περιμένουν με ανυπομονησία στη φάρμα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε ιστορίες από τους φροντιστές τους. Στη συνέχεια, θα οδηγήσουμε τα έλκηθρα αφού πρώτα μας δοθούν τεχνικές οδηγίες για την ασφάλειά μας από τους ειδικευμένους αρχηγούς (στα Αγγλικά). Η βόλτα με έλκηθρο, ένα παραδοσιακό μεταφορικό μέσο που προέρχεται από την περιοχή της Σιβηρίας θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία για όλους μας. Γύρω από την φωτιά θα απολαύσουμε ένα ελαφρύ γεύμα με καφέ, τσάι ή ζεστό χυμό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα χαλαρώσουμε στο σπα του ξενοδοχείου LeviSpa κάνοντας σάουνα, κολύμπι, γυμναστική ή χαμάμ. Αναχώρηση από το ξενοδοχείο και μεταφορά στο παραδοσιακό λαπωνικό εστιατόριο που είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Ounasjoki, 8 χιλιόμετρα από το κέντρο του Levi και βαθιά μέσα στο λαπωνικό χιονισμένο τοπίο. Με την άφιξη θα ευχηθούμε με ποτό καλωσορίσματος! Ο Αϊ Βασίλης θα φτάσει με το έλκηθρο και τον πιστό του τάρανδο για να μοιράσει δώρα στα παιδιά, μικροί μεγάλοι θα φωτογραφηθούμε μαζί του και αμέσως μετά θα δειπνήσουμε σε πλούσιο εορταστικό μπουφέ. Αυτή η παραμονή Πρωτοχρονιάς θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη όλων για πολύ καιρό.   Σημαντικές σημειώσεις για το snowmobilesafari: • Κάθε άτομο που οδηγεί snowmobile πρέπει να είναι πάνω από 18 ετών και να έχει έγκυρη άδεια οδήγησης μαζί του. • Σε κάθε συμμετέχοντα στο snowmobilesafari θα δοθεί απαραίτητος ρουχισμός και εξοπλισμός που περιλαμβάνει: Ολόσωμη φόρμα, μπότες, μάλλινες κάλτσες, γάντια, κασκόλ, μπαλακλάβα (fullface) και κράνος. • Τα παιδιά έως 14 ετών για λόγους ασφαλείας κάθονται σε έλκηθρο το οποίο τραβάει το snowmobile που οδηγεί τοπικός συνοδός. • Για τα πιο μικρά παιδιά συνιστάται ένας από τους γονείς να κάθεται μαζί με το παιδί στο έλκηθρο για την άνεση και την ασφάλεια του. • Παιδιά άνω των 14 ετών και με ύψος πάνω από 140 cm μπορούν να κάθονται ως συνεπιβάτες πίσω από τον γονέα τους σε ένα snowmobile πληρώνοντας όμως την τιμή του ενήλικα.
5
5η ΗΜΕΡΑ: ΛΕΒΙ–SNOWVILLAGE – ΦΑΡΜΑ ΤΑΡΑΝΔΩΝ
Εορταστικό πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την φάρμα των ταράνδων , όπου θα χαϊδέψουμε και θα ταΐσουμε τα όμορφα τετράποδα του Αϊ Βασίλη και θα έχουμε τη χαρά να οδηγήσουμε έλκηθρο με ταράνδους μέσα στο δάσος. Θα απολαύσουμε ένα “εκδρομικό” γεύμα γύρω από τη φωτιά με καφέ, τσάι ή ζεστό χυμό. Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για το SnowVillage. Περίπου χίλια φορτηγά κάθε χρόνο, προς το τέλος Νοεμβρίου, μεταφέρουν χιόνι και πάγο προκειμένου να χτιστεί το χωριό, με διαφορετικό τρόπο και σχέδιο κάθε φορά. Καλύπτει μια έκταση περίπου 7.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων με εστιατόρια, μπαρ, ξενοδοχείο, λόμπι, διάφορα κτίρια και γλυπτά, όλα φτιαγμένα μόνο από χιόνι και πάγο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο σε μπουφέ στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και διανυκτέρευση.
6
6η ΗΜΕΡΑ: ΛΕΒΙ – ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ – ΑΘΗΝΑ
Σήμερα, τελευταία μέρα της εκδρομής μας, αποχαιρετούμε την Φιλανδία. Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Ροβανιέμι απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια με απ’ ευθείας πτήσεις τσάρτερ από Αθήνα-Ροβανιέμι και από Ροβανιέμι-Αθήνα
Φόροι αεροδρομίων
Διαμονή στο Λέβι (3 νύχτες)
Διαμονή στο Ροβανιέμι (2 νύχτες).
Χρήση σάουνας σε όλα τα ξενοδοχεία
Χρήση πισίνας σε όλα τα ξενοδοχεία (όπου διαθέσιμη)
Πρωινό μπουφέ καθημερινά
Δείπνα καθημερινά με εορταστικό μπουφέ
Γεύματα καθημερινά
Γεύμα στο Ice Restaurant στο χωριό του Aϊ Βασίλη
Μεταφορά και επίσκεψη στο χωριό του Αϊ Βασίλη στο Ροβανιέμι
Επίσκεψη Αϊ Βασίλη κατά την διάρκεια δείπνου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και δώρα για τους μικρούς του φίλους
Πιστοποιητικό Αρκτικού Κύκλου
Εκδρομή με snowmobile με ειδικά ρούχα και μπότες
Επίσκεψη σε φάρμα ταράνδων και βόλτα με έλκηθρο ταράνδων
Επίσκεψη σε φάρμα σκυλιών χάσκι και βόλτα με έλκηθρο χάσκι
Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
Μεταφορά στο Santa Park με προαιρετική είσοδο (45€ ενήλικας, 38€ παιδί 3 έως 12 ετών & παιδί έως 3 ετών ελεύθερη είσοδος)
Μεταφορά και είσοδος στο Ζωολογικό κήπο της Ranua
Ειδικοί τοπικοί αρχηγοί κατά την διάρκεια των δραστηριοτήτων
Ελληνόφωνος συνοδός - αρχηγό
Μια χειραποσκευή και 1 αποσκευή έως 20 κιλά
Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
Ενημερωτικό έντυπο (3 ημέρες πριν την αναχώρηση)
ΦΠΑ

Δεν Περιλαμβάνονται

Αχθοφορικά, είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα

Σημειώσεις

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Βραδινή εξόρμηση για το Βόρειο Σέλας.

Το Βόρειο Σέλας, είναι δυνατόν να παρατηρηθεί στην Φινλανδική Λαπωνία. Η θέση μας στον Αρκτικό Κύκλο μας δίνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες για να το δούμε. Ο οδηγός μας θα σας οδηγήσει έξω από την πόλη φτάνοντας στα καλύτερα σημεία για να απολύσουμε ένα Φινλανδικό πικνίκ κάτω από τα φώτα του Βόρειου Σέλαος.

Διάρκεια: 3 ώρες

Περιλαμβάνει: Μεταφορά με λεωφορείο, εκδρομικό γεύμα με λουκάνικα γλυκό, ζεστά ροφήματα και πληροφορίες για το Βόρειο Σέλας από τον τοπικό ξεναγό.
Τιμή: €70 ο ενήλικας & €55 για παιδιά από 4 έως 14 ετών.

TIMH KAT'ATOMOΤιμές early booking για κρατήσεις μέχρι 30/09/2022 Τελική τιμή

Εγγραφείτε στο Newsletter μας