Top
 

Ουγκάντα – Ρουάντα – Σαφάρι στην Αφρική

Ένα ταξίδι στα βήματα των μεγάλων εξερευνητών της Αφρικής...

Ουγκάντα – Ρουάντα – Σαφάρι στην Αφρική

3780€ κατ'άτομο

Αφρική, μια πανέμορφη Ήπειρος, που ξεκουράζει σώμα και ψυχή, χαρίζοντας απλόχερα καινούργιες, συναρπαστικές εμπειρίες ζωής.

Δείτε τον Νείλο να πέφτει από 43μ. ύψος, διαμορφώνοντας το εκπληκτικό θέαμα των καταρρακτών Marchison. Χαρείτε 400 ορεινούς γορίλες στη ζούγκλα Bwindi, 10 εθνικά πάρκα,  1000 είδη πουλιών και τουλάχιστον 330 είδη διαφορετικών θηλαστικών στο φυσικό τους περιβάλλον.

Όλα τα πάρκα είναι ανοιχτά και τα Σαφάρι έχουν ξεκινήσει από την αρχή του 2021. Κάθε μέρα εδώ, είναι μια πραγματική περιπέτεια στην Αφρική των “Γορίλων στην Ομίχλη”, με πεζοπορίες στη ζούγκλα, ράφτινγκ στον Νείλο, και αλληλεπίδραση με την Αγρια ζωή και τους κσλόβολους κατοίκους της Ρουάντα και Ουγκάντα.

Η Αφρικανική Ηπειρος,  είναι εδώ, να ξεκουράσει το σώμα και την ψυχή σας, μετά από ένα σαφάρι γεμάτο εμπειρίες και περιπέτεια. Οι αμμουδιές του ισημερινού με θερμοκρασίες 22-25οC σε μόνιμη βάση, θα κάνουν το ταξίδι σας άνετο και αξέχαστο!

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΦΑΡΙ ΣΕ PDF

Μια γρήγορη ματιά στο Ταξίδι:

Zήστε σε 13 μέρες όσα δεν έζησαν άλλοι σε μια ζωή!

Έντεμπε – Καμπάλα – Καταφύγιο Ζίβα – Εθνικό Πάρκο Καταρρακτών Μέρτσισον – Βαρκάδα στον Νείλο – Ρήγμα Ανατολικής Αφρικής – Εθνικό Πάρκο Κιμπάλε – Σαφάρι Χιμπατζήδων – Εθνικό Πάρκο Βασίλισσας Ελισάβετ – Βαρκάδα στο κανάλι Καζίνγκα – Ισάσα – Εθνικό Πάρκο Μπουίντι – Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων – Λίμνη Κίβου – Κιγκάλι.

Διαμονή σε ξενοδοχεία και lodges με πλήρη διατροφή, ημιδιατροφή στο Έντεμπε και την Ρουάντα.

Σαφάρι με οχήματα 4×4 με ανοιγόμενη οροφή για καλύτερη θέαση. Βαρκάδα στον Νείλο και στο κανάλι Καζίνγκα.

Τα Top του Ταξιδιού:

 • Σαφάρι στις σαβάνες του Εθνικού Πάρκου των Καταρρακτών Μέρτσισον
 • Πλεύση μέχρι τη βάση των Καταρρακτών Μέρτσισον, εκεί όπου ο Νείλος δημιουργεί μια θεαματική πτώση άνω των 40 μέτρων!
 • Επίσκεψη στο Καταφύγιο Ζίβα με τον σπάνιο στο είδος του λευκό ρινόκερο
 • Διαδρομή μέσω της Κοιλάδας του Ρήγματος της Ανατολικής Αφρικής με εκπληκτική θέα στα περίφημα “Βουνά του Φεγγαριού”!
 • Σαφάρι χιμπατζήδων και 12 άλλων ειδών πιθήκων στο Εθνικό Πάρκο Κιμπάλε
 • Σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο της Βασίλισσας Ελισάβετ
 • Βαρκάδα στο Κανάλι Καζίνγκα με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ιπποπόταμων και εξωτικών πουλιών
 • Αναζήτηση λιονταριών που σκαρφαλώνουν σε δένδρα (tree-climbing lions) στο νότιο τμήμα του πάρκου της Βασίλισσας Ελισάβετ, που ονομάζεται Ισάσα
 • Συνάντηση με τους ορεσίβιους γορίλλες στο Εθνικό Πάρκο Μπουίντι, μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσετε ποτέ!
 • Σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων (Volcanoes National Park) και στα βήματα της Ντάιαν Φόσεϊ, που αφιέρωσε τη ζωή της στην μελέτη και υπεράσπιση του υπό εξαφάνιση ορεσίβιου γορίλα
 • Χαλάρωση στην πανέμορφη λίμνη Κίβου με το μαγευτικό σκηνικό των γύρω βουνών και τα βαθιά σμαραγδένια νερά της
13μέρες/11νύχτες
Το ταξίδι μπορεί να οργανωθεί για εσάς και την παρέα σας στην ημερομηνία που επιθυμείτε.+ Age
 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  από Αθήνα. Από Θεσσαλονίκη και επαρχία με κάποια επιβάρυνση.
 • Ώρες αναχώρησης
  Ζητήστε μας πτήσεις με διάφορες αεροπορικές εταιρίες, για να βρείτε αυτή που σας ταιριάζει.
 • Ώρα επιστροφής
  Επειδή η πτήσεις σας θα είναι μέσω σταθμού, σας προτείνουμε να μείνετε 2-3 μέρες, για να πλουτίσετε με εντυπώσεις το ταξίδι σας. Εμπνευστείτε από τις προτάσεις των ταξιδιωτικών μας συμβούλων.
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  08 Αυγούστου, 05 Σεπτεμβρίου, 23 Οκτωβρίου & 23 Δεκεμβρίου 2021.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση μέσω ενδιάμεσου σταθμού
Ξενοδοχεία και lodges
Πλήρης διατροφή εκτός από το Έντεμπε και την Ρουάντα, που έχουν ημιδιατροφή
Μεταφορές ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
Ειδική άδεια στα πάρκα που επισκεπτόμαστε
Σαφάρι με jeep 4Χ4 με ανοιγόμενη οροφή για καλύτερη θέαση
Βαρκάδα στο Νείλο
Βαρκάδα στο κανάλι Καζίνγκα
Ξενάγηση στο Μουσείο γενοκτονίας
Ελληνόφωνος οδηγός-Ξεναγός
Ασφάλεια ταξιδιού και Δωρεάν ιδιωτική Ασφάλιση Interamerican, από το Round Travel.
1
1η ΗΜΕΡΑ: Αθήνα - Έντεμπε (Ουγκάντα)
Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Έντεμπε (Entebbe), μια πόλη της Κεντρικής Ουγκάντας, της "Γη των Γκάντα". Η χώρα βρίσκεται στην καρδιά της αφρικανικής ηπείρου, στη ζώνη των πηγών του Νείλου και το νότιο τμήμα της διασχίζεται από τον Ισημερινό. Το Έντεμπε είναι κτισμένο στην βόρεια ακτή της Λίμνης Βικτώρια, της μεγαλύτερης λίμνης της Αφρικής. Η πόλη έγινε το διοικητικό και εμπορικό κέντρο των Βρετανών το 1893 και υπήρξε η έδρα της αποικιακής κυβέρνησης μέχρι την ανεξαρτησία της χώρας το 1962. Εδώ βρίσκεται σήμερα το γραφείο και η κατοικία του προέδρου της χώρας.
2
2η ΗΜΕΡΑ: Έντεμπε - Καμπάλα - Έντεμπε
Άφιξη στην Ουγκάντα, συνάντηση με τον αρχηγό, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Αφού ξεκουραστούμε, θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της χώρας, την Καμπάλα, που απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από το Έντεμπε. Άφιξη, περιήγηση στην πόλη και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
3
3η ΗΜΕΡΑ: Έντεμπε - Καταφύγιο Ζίβα (Λευκός Ρινόκερος) - Εθνικό Πάρκο Καταρρακτών Μέρτσισο
Νωρίς σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Καταφύγιο Ζίβα (Ziwa Sanctuary), το μοναδικό μέρος στην Ουγκάντα όπου μπορεί κανείς να δει τον λευκό ρινόκερο. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το Εθνικό Πάρκο των Καταρρακτών Μέρτσισον (Murchison Falls), ένα από τα πιο όμορφα Εθνικά Πάρκα της χώρας με μεγάλη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας. Εδώ βρίσκεται το πιο στενό σημείο της ροής του Νείλου στην πορεία του από τη Λίμνη Βικτώρια μέχρι τη Μεσόγειο Θάλασσα - ένα στενό φαράγγι, μετά από το οποίο ο ποταμός δημιουργεί μια θεαματική υδατόπτωση άνω των 40 μέτρων: τους εντυπωσιακούς καταρράκτες Μέρτσισον. Φθάνοντας θα επισκεφθούμε την κορυφή των καταρρακτών. Μεταφορά και τακτοποίηση στο lodge. Διανυκτέρευση.
4
4η ΗΜΕΡΑ: Εθνικό Πάρκο Καταρρακτών Μέρτσισον, Βαρκάδα στον Νείλο
Πρωινό ξύπνημα για αναζήτηση άγριων ζώων στο πανέμορφο αυτό Εθνικό Πάρκο, όπου πιθανότατα θα δούμε ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις, λιοντάρια, ιπποπόταμους, κροκόδειλους, αντιλόπες, βουβάλια και ίσως λεοπαρδάλεις.Το απόγευμα θα κάνουμε μια εκπληκτική βαρκάδα μέχρι τη βάση των καταρρακτών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε και να φωτογραφήσετε εκπληκτικά είδη πουλιών. Επιστροφή στο lodge. Διανυκτέρευση.
5
5η ΗΜΕΡΑ: Εθνικό Πάρκο Καταρρακτών Μέρτσισον - Ρήγμα Ανατολικής Αφρικής - Εθνικό Πάρκο Κιμπάλε
Πρωινή αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Κιμπάλε (Kibale National Park). Η διαδρομή μας γίνεται μέσω του δυτικού βραχίονα της κοιλάδας του Ρήγματος της Ανατολικής Αφρικής και θα μας δώσει την ευκαιρία για μια εκπληκτική θέα στα περίφημα "Βουνά του Φεγγαριού"! Το Εθνικό Πάρκο Κιμπάλε είναι ένα από τα πιο σημαντικά και πιο εντυπωσιακά πάρκα της Αφρικής. Εδώ ζουν 13 είδη πρωτευόντων, όπως χιμπατζήδες, μπαμπουίνοι, πίθηκοι διαφόρων χρωμάτων κλπ. Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge. Διανυκτέρευση.
6
6η ΗΜΕΡΑ: Εθνικό Πάρκο Κιμπάλε, Σαφάρι Χιμπατζήδων - Εθνικό Πάρκο Βασίλισσας Ελισάβετ
Με το σημερινό μας σαφάρι θα αναζητήσουμε άγρια ζώα, όπως λεοπαρδάλεις, κροκόδειλους, ιπποπόταμους, πιθήκους και κυρίως χιμπατζήδες στο φυσικό τους περιβάλλον. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Εθνικό Πάρκο της Βασίλισσας Ελισάβετ (Queen Elizabeth National Park), ένα από τα ομορφότερα πάρκα της χώρας. Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge. Διανυκτέρευση.
7
7η ΗΜΕΡΑ: Εθνικό Πάρκο Βασίλισσας Ελισάβετ, Σαφάρι, Βαρκάδα στο κανάλι Καζίνγκα
Πρωινό ξύπνημα για μία ακόμη αναζήτηση άγριας ζωής στο Εθνικό Πάρκο της Βασίλισσας Ελισάβετ. Αναζητούμε ελέφαντες, λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, αντιλόπες, κροκόδειλους, νεροβούβαλους, εξωτικά πουλιά κλπ., ενώ με την απογευματινή μας βαρκάδα στο περίφημο κανάλι Καζίνγκα (Kazinga Channel) θα δούμε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ιπποποτάμων στον κόσμο. Επιστροφή στο lodge. Διανυκτέρευση.
8
8η ΗΜΕΡΑ: Εθνικό Πάρκο Βασίλισσας Ελισάβετ - Ισάσα, Λιοντάρια που σκαρφαλώνουν σε δένδρα - Εθνικό Πάρκο Μπουίντι
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για νότιο τμήμα του Εθνικού Πάρκου της Βασίλισσας Ελισάβετ, που ονομάζεται Ισάσα (Ishasha), όπου φθάνοντας θα αναζητήσουμε τα μοναδικά στον κόσμο λιοντάρια που σκαρφαλώνουν σε δένδρα (tree-climbing lions). Συνεχίζουμε για το Εθνικό Πάρκο Μπουίντι (Bwindi Impenetrable Forest), μια "αδιαπέραστη" ζούγκλα με πολλά είδη πιθήκων και ένα από τα δύο μέρη του κόσμου όπου μπορεί να δει κανείς ορεσίβιους γορίλες! Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge. Διανυκτέρευση.
9
9η ΗΜΕΡΑ: Εθνικό Πάρκο Μπουίντι, Ορεσίβιοι Γορίλες
Πρωινή αναχώρηση για αναζήτηση του ορεσίβιου γορίλλα. Θα έχουμε στη διάθεσή μας μία ώρα με αυτά τα υπέροχα πλάσματα και θα παρατηρήσουμε τις συνήθειές τους, τον τρόπο που κινούνται, που επικοινωνούν, που τρέφονται και που συμπεριφέρονται. Μία συγκλονιστική εμπειρία που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας!
10
10η ΗΜΕΡΑ: Εθνικό Πάρκο Μπουίντι - Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων (Ρουάντα)
Η σημερινή μας διαδρομή θα μας οδηγήσει στο Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων (Volcanoes National Park), που βρίσκεται στη βορειοδυτική Ρουάντα. Καλύπτει 160 τετραγωνικά χιλιόμετρα τροπικού δάσους και περιλαμβάνει πέντε από τα οκτώ ηφαίστεια στα βουνά Βιρούγκα (Virunga). Εδώ ήταν η βάση της ανθρωπολόγου-ζωολόγου Ντάιαν Φόσει (Dian Fossey), η ζωή και το έργο της οποίας έγινε ταινία με τίτλο "Γορίλες στην Ομίχλη" (Gorillas in the Mist). Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge. Διανυκτέρευση.
11
11η ΗΜΕΡΑ: Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων - Λίμνη Κίβου
Με το σημερινό μας σαφάρι θα αναζητήσουμε τους περίφημους χρυσούς πιθήκους του πάρκου. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη Κίβου (Kivu), που βρίσκεται στα σύνορα της Ρουάντας με την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Είναι η έκτη μεγαλύτερη λίμνη της Αφρικής και το μαγευτικό τοπίο με τα γύρω υπέροχα βουνά και τα βαθιά σμαραγδένια νερά της, θα μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές χαλάρωσης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
12
12η ΗΜΕΡΑ: Λίμνη Κίβου - Κιγκάλι
Σήμερα θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Ρουάντας, το Κιγκάλι, μια όμορφη αφρικανική πόλη που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.600 μέτρων. Το Κιγκάλι ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της γερμανικής αποικιακής περιόδου (1890-1917) και αναπτύχθηκε ταχύτατα. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη με επίσκεψη στο μουσείο Γενοκτονίας, αφιερωμένο στον εμφύλιο πόλεμο της χώρας μεταξύ των ιθαγενών Τούτσι και Χούτου κατά το 1994. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
13
13η ΗΜΕΡΑ: Κιγκάλι - Αθήνα.
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα. Άφιξη στην Ελλάδα.
14
ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ
Διαβατήρια με εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία επιστροφής σας από το ταξίδι. Η Βίζα για Ελληνες εκδίδεται επί τόπου και κοστίζει περίπου 17€.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση μέσω ενδιάμεσου σταθμού
Ξενοδοχεία και lodges
Πλήρης διατροφή εκτός από το Έντεμπε και την Ρουάντα, που έχουν ημιδιατροφή
Μεταφορές ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
Ειδική άδεια στα πάρκα που επισκεπτόμαστε
Σαφάρι με jeep 4Χ4 με ανοιγόμενη οροφή για καλύτερη θέαση
Βαρκάδα στο Νείλο
Βαρκάδα στο κανάλι Καζίνγκα
Ξενάγηση στο Μουσείο γενοκτονίας
Ελληνόφωνος οδηγός-Ξεναγός
Ασφάλεια ταξιδιού και Δωρεάν ιδιωτική Ασφάλιση Interamerican, από το Round Travel.

Δεν Περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων +790€, Βίζα 50 USD και πληρώνεται κατά την είσοδό σας στην χώρα, προσωπικά έξοδα ή δραστηριότητες, που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα.

Σημειώσεις

θα χρειαστούμε σκαναρισμένη φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και μία πρόσφατη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου, καθώς και πιστοποιητικό εμβολίου κατά του κίτρινου πυρετού*. H βίζα κοστίζει 50 USD και πληρώνεται κατά την είσοδό σας στην χώρα.

Αν έχετε εμβολιαστεί στο παρελθόν (ανεξαρτήτως του πότε) και εφόσον υπάρχει το πιστοποιητικό, δεν απαιτείται επαναληπτικός εμβολιασμός Κίτρινου Πυρετού. Η ισχύς του εμβολίου του ΚΙΤΡΙΝΟΥ ΠΥΡΕΤΟΥ είναι πλέον ΕΦ΄ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ. Έτσι, ακόμα κι αν έχουν περάσει 10 ή και περισσότερα χρόνια από τον τελευταίο σας εμβολιασμό, θα πρέπει να απευθυνθείτε στην Υγειονομική Υπηρεσία με το παλιό σας βιβλιάριο/πιστοποιητικό εμβολιασμού, στο οποίο υπάρχει η σχετική σφραγίδα και εκεί θα σας το αντικαταστήσουν με το καινούργιο, όπου θα αναγράφεται η εφ΄ όρου ζωής ισχύς του εμβολίου, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε νέο. Για περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να απευθυνθείτε στις Υγειονομικές Υπηρεσίες της περιοχής σας, π.χ.για τον Νότιο Τομέα Αθηνών: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ – ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Λεωφ. Καλαμακίου 46, Άλιμος/Καλαμάκι (1ος όροφος) Τηλ. 2132101726.

Μπορείτε να τηλεφωνήσετε και να ενημερωθείτε σχετικά – επίσης να έχετε μαζί το διαβατήριό σας ή φωτογραφία του στο κινητό σας, για να αναγραφεί με τον ίδιο τρόπο το όνομά σας στο νέο βιβλιάριο/πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Αναχωρήσεις: 8 Aυγούστου, 5 Σεπτεμβρίου, 23 Οκτωβρίου, 23 Δεκεμβρίου 2021.
Τιμή κατ'άτομο δε δίκλινο3780€
Επιβάρυνση μονόκλινου540€
Φόροι790€