Top
 

Βέλγιο – Ολλανδία καλοκαίρι

Βρυξέλλες, Μπρυζ, Ρότερνταμ, Χάγη, Nτελφτ, Άμστερνταμ, Βόλενταμ (Γάνδη, Λιλ)
Βέλγιο – Ολλανδία καλοκαίρι
895€ κατ'άτομο

Βέλγιο – Ολλανδία καλοκαίρι. Η  Ολλανδία (ολλανδικά: Nederlandπροφέρεται: [ˈneːdərˌlɑnt]), επίσημα Κάτω Χώρες, είναι το ευρωπαϊκό τμήμα του Βασιλείου των Κάτω Χωρών (ολλανδικά: Koninkrijk der Nederlanden). Είναι μια πυκνοκατοικημένη χώρα που βρίσκεται στη Δυτική Ευρώπη, με τρεις μικρές νησιωτικές περιοχές στην Καραϊβική  Το 2022, είχε συνολικό πληθυσμό: 17.710.526 κατοίκους.

Βέλγιο – Ολλανδία καλοκαίρι. Η ευρέως διαδεδομένη ονομασία (Ολλανδία) προέκυψε από την περιοχή της Ολλανδίας, στην οποία περικλείονται δύο μόνο από τις δώδεκα επαρχίες του κράτους των Κάτω Χωρών. Η χώρα περιβάλλεται από τη Βόρεια Θάλασσα, το Βέλγιο και τη Γερμανία.

Η χώρα, που αποκαλείται στα ολλανδικά Nederland και κυριολεκτικά σημαίνει Κάτω Χώρες, επηρεάζεται από το γεγονός ότι περίπου το 1/4 της χώρας βρίσκεται κάτω από τη στάθμη της θάλασσας, με μόνο το 50% της γης να υπερβαίνει το ένα μέτρο πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

ΒΡΥΞΈΛΛΕΣ

Η πόλη των Βρυξελλών (γαλλικά: Ville de Bruxelles, ολλανδικά: Stad Brussel) είναι ο μεγαλύτερος δήμος και ιστορικό κέντρο της περιοχής των Βρυξελλών και η ντε γιούρε πρωτεύουσα του Βελγίου . Εκτός από το κέντρο, καλύπτει επίσης τα βόρεια περίχωρα όπου συνορεύει με τους δήμους της Φλάνδρας. Είναι το διοικητικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που συχνά δίνει στην πόλη τον τίτλο της πρωτεύουσας της Ε.Ε.Βρυξέλλες

Η περιφέρεια των Βρυξελλών βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της χώρας και αποτελεί μέρος τόσο της Γαλλικής Κοινότητας του Βελγίου όσο και της Φλαμανδικής Κοινότητας, αλλά είναι χωριστή από την περιφέρεια της Φλάνδρας (στην οποία αποτελεί ένα θύλακα) και την περιφέρεια της Βαλλονίας. Οι Βρυξέλλες είναι η πιο πυκνοκατοικημένη και η πλουσιότερη περιοχή του Βελγίου και καλύπτει 161 χιλιόμετρα (62 τετραγωνικά μίλια), μια σχετικά μικρή έκταση σε σύγκριση με τις δύο άλλες περιοχές και έχει πληθυσμό 1,2 εκατομμύρια κατοίκους.

ΒΕΛΓΙΟ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ 6 μέρες with AEGEAN SUMMER 2023

Πατήστε εδώ για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον – Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

  • Προορισμός
  • Ώρες αναχώρησης
    Όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ώρα επιστροφής
    Όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ημερομηνίες Αναχώρησης
    2, 16, 23, 30 Ιουλίου, 6, 13, 20, 27 Αυγούστου

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN
Μια αποσκευή έως 23 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά
Πέντε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
Μεταφορές, περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Φ.Π.Α
1
1η μέρα: Αθήνα - Βρυξέλλες - Μπρυζ - Βρυξέλλες
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για την πρωτεύουσα του Βελγίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις Βρυξέλλες. Διασχίζοντας πανοραμικά το πολυσύχναστο κέντρο της πόλης θα ανακαλύψουμε τη μαγεία που την περιβάλλει και θα θαυμάσουμε ιστορικά μνημεία, όμορφες πλατείες, εντυπωσιακά κτίρια, πλακόστρωτες γειτονιές μαζί με τις σύγχρονες κατασκευές που φιλοξενούν τα Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Συνεχίζουμε για την μαγευτική πόλη της Μπρυζ. Μια πόλη-στολίδι, όπου ο χρόνος δείχνει να έχει σταματήσει στον μεσαίωνα! Η κεντρική πλατεία, το Διοικητήριο, η λίμνη της αγάπης, οι όμορφοι διάσπαρτοι ναοί, το πρώτο νοσοκομείο της Ευρώπης και οι παλιοί υδάτινοι δρόμοι με τα παραδοσιακά σπίτια στις όχθες και τις χαμηλές πέτρινες γέφυρες, μαρτυρούν το έντονο παρελθόν της, ζωντανεύοντας στα ματιά μας μεσαιωνικές εικόνες, από τότε που η πόλη υπήρξε το πλουσιότερο εμπορικό λιμάνι του κόσμου. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στις Βρυξέλλες και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4*. Διανυκτέρευση.
2
2η μέρα: Βρυξέλλες, Ελεύθερη μέρα Προαιρετική εκδρομή στην Βελγική και Γαλλική Φλάνδρα, Γάνδη, Λιλ (Γαλλία)
Ελεύθερη μέρα για βόλτες και επισκέψεις σε διάφορα αξιοθέατα της πόλης. Επίσης, μπορείτε να ακολουθήσετε την προαιρετική εκδρομή μας στην Βελγική και Γαλλική Φλάνδρα. Περιγραφή Προαιρετικής Εκδρομής Πρωινή αναχώρηση για την επιβλητική Γάνδη, μια ιστορική πόλη που κατά τον μεσαίωνα υπήρξε σπουδαίο εμπορικό λιμάνι και σήμερα είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο ζωντανές πόλεις του Βελγίου. Στο ιστορικό της κέντρο θα θαυμάσουμε τα τρία μεσαιωνικά ορόσημα και τους μεγαλοπρεπείς της πύργους - το επιβλητικό Διοικητήριο, τον ναό του Αγίου Νικολάου και τον γοτθικό Καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη/Saint Bavo (τοπικός άγιος της Γάνδης του 7ου αιώνα, ο πρώτος ιεραπόστολος στη Φλάνδρα και τη Γαλλία). Συνεχίζουμε για την Γαλλική Φλάνδρα και την πανέμορφη πρωτεύουσά της, την Λιλ (Lille), την τέταρτη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή της Γαλλίας μετά το Παρίσι, τη Λυών και τη Μασσαλία. Διπλά στον ποταμό Deule και κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο, η Λιλ μας περιμένει να την ανακαλύψουμε! Μια πόλη με τόσο πλούσια ιστορία και αναμφισβήτητη ομορφιά που δεν είναι τυχαίο το προσωνύμιό της, ως "Παρίσι του Βορρά". Φθάνοντας, θα δούμε το εντυπωσιακό νεοκλασικό κτίριο της Όπερας, θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη με τα πλακόστρωτα σοκάκια, τα χρωματιστά σπιτάκια και τα εντυπωσιακά κτίρια, θα φθάσουμε στην πλατεία Général Charles-de-Gaulle, που φέρει το όνομα του Γάλλου προέδρου Σαρλ ντε Γκωλ (1890-1970) ο οποίος γεννήθηκε στην Λιλ και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε έναν καφέ, να δοκιμ
3
3η μέρα: Βρυξέλλες, Ελεύθερη μέρα για βόλτες και αγορές
Στη σημερινή ελεύθερη μέρα θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε έναν απολαυστικό περίπατο στην Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η Μεγάλη Πλατεία/Grand Place, στην οποία δεσπόζουν τα μοναδικής αξίας και ομορφιάς κτίρια των μεσαιωνικών συντεχνιών, η Ευρωπαϊκή γειτονιά/European Quarter με τις μοντέρνες κατασκευές που φιλοξενούν υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο κεντρικός εμπορικός πεζόδρομος Rue Neuve μαζί με τα πλακόστρωτα στενά, την πληθώρα του κόσμου και την πανδαισία εμπορικών και παραδοσιακών μαγαζιών, μπυραριών, εστιατορίων και μπουτίκ σοκολάτας, σας περιμένουν. Μια βόλτα στην Άνω Πόλη, όπως στην Αvenue Louise και την Boulevard de Waterloo με τα επώνυμα καταστήματα ή μια επίσκεψη στην πλατεία Sablon ή την Sainte Catherine με τα γραφικά μαγαζάκια θα μας γεμίσει όμορφες εικόνες. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε στα παραδοσιακά μπιστρό, μαζί με κάποια τοπική λιχουδιά και μερικές από τις άπειρες μπύρες για τις οποίες το Βέλγιο φημίζεται ιδιαιτέρως!
4
4η μέρα: Βρυξέλλες - Ρότερνταμ - Nτελφτ - Χάγη - Άμστερνταμ, Περιήγηση
Αναχωρούμε σήμερα για την Ολλανδία και την πρωτεύουσά της το Άμστερνταμ. Πρώτος σταθμός της διαδρομής μας το Ρόττερνταμ, που βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Ρήνου. Πάνω σε τεχνητά νησάκια έχουν "φυτρώσει" φουτουριστικού τύπου ουρανοξύστες, προβλήτες, κρεμαστές γέφυρες σαν αυτές των Erasmus και Willem. Συνεχίζουμε για την ιστορική πόλη της Ολλανδίας, το Ντελφτ, την πανέμορφη "Πόλη των Πριγκίπων", παγκοσμίως γνωστή για τα κεραμικά της. Επόμενος σταθμός μας η πόλη της Ειρήνης, η Χάγη. Φινετσάτη, ήρεμη, αρχόντισσα, η διοικητική πρωτεύουσα της χώρας είναι έδρα Διεθνών Οργανισμών για θέματα Ειρήνης και Δικαιοσύνης και μία από τις τέσσερις έδρες του Ο.Η.Ε. στον κόσμο. Τελικός προορισμός μας για σήμερα το κοσμοπολίτικο Άμστερνταμ, μια από τις γοητευτικές μητροπόλεις της Ευρώπης. Άφιξη και πανοραμική περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την υπέροχη και γεμάτη πράσινο ζώνη κατά μήκος του ποταμού Άμστελ με έναν από τους πιο όμορφους ανεμόμυλους της περιοχής, το εντυπωσιακό γήπεδο Arena, έδρα της τοπικής ομάδας Ajax, τον "πλωτό" κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό, το λιμάνι του Άμστερνταμ, την φημισμένη πλατεία των μουσείων κ.ά. Ανάμεσα στα εμβληματικά ορόσημα θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε και την μοντέρνα και πρωτοποριακή αρχιτεκτονική της πόλης, όπως το εντυπωσιακό μουσείου κινηματογράφου Eye, το μουσείο σύγχρονης τέχνης κ.ά. Αυτές οι αντιθέσεις μεταξύ του παραδοσιακού και του μοντέρνου τμήματος της πόλης δημιουργούν μια συναρπαστική και οπτικά εντυπωσιακή εικόνα. Είτε είστε λάτρης της μοντέρνας αρχιτεκτονικής είτε εκτιμάτε την πλούσια ιστορία της πόλης, το Άμστερνταμ συνδυάζει το προνοητικό πνεύμα κατασκευής και τη δέσμευσή να διατηρήσει την πολιτιστική του κληρονομιά. Μεταφορά και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4*. Διανυκτέρευση.
5
5η μέρα: Άμστερνταμ, Ελεύθερη μέρα, Shopping Experience, Αγορές, Μουσεία και Πινακοθήκες
Ελεύθερη μέρα για βόλτες και επισκέψεις σε διάφορα αξιοθέατα της πόλης. Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε μια από τις φημισμένες αγορές, όπως την Kalverstraat (πρώτος εμπορικός πεζόδρομος της Ευρώπης, μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο) και την P.C Hooftstraat, η οποία φιλοξενεί τους παγκόσμιους οίκους μόδας. Δεν πρέπει να παραλείψετε μια βόλτα στην περιοχή Jordaan και στους φημισμένους "Εννέα δρόμους" (9 Straatjes). Επίσης στα μεγάλα εμπορικά πολυκαταστήματα, όπως το Bijenkorf και το Magna Plaza (πρώην κτίριο του κεντρικού ταχυδρομείου, κτισμένο το 1895) μπορείτε να βρείτε πληθώρα προϊόντων και παράλληλα να απολαύσετε έναν καφέ ή κάποιο σνακ. Άλλες προτάσεις είναι να επισκεφθείτε τον ζωολογικό ή τον βοτανικό κήπο στο μητροπολιτικό πάρκο, το παζάρι των λουλουδιών, τις υπαίθριες αγορές ή κάποιο από τα πολλά μουσεία/γκαλερί (Rijks, Van Gogh κλπ.). Απολαύστε την Πόλη
6
6η μέρα: Άμστερνταμ - Βόλενταμ, Φάρμα Τυριών - Αθήνα
Σήμερα το πρωί θα διασχίσουμε το κλασικό τοπίο της Ολλανδικής εξοχής με τα Polders και τα μικρά κανάλια με προορισμό το γνωστό ψαροχώρι Βόλενταμ. Φθάνοντας ο περίπατός μας στην προκυμαία δίπλα στα πολύχρωμα καταστήματα λαϊκής τέχνης θα μας αποκαλύψει όλα τα σημεία εκείνα, απ΄ όπου τα παλαιά χρόνια μεταφόρτωναν τα τοπικά προϊόντα - ψάρια, γάλα και τυρί - για τις αγορές του Άμστερνταμ. Η εμπειρία για την ζωή στην Ολλανδική ύπαιθρο ολοκληρώνεται επισκεπτόμενοι μια τοπική φάρμα τυριών, όπου εκεί "η μικρή Ολλανδέζα" ντυμένη με την παραδοσιακή φορεσιά, θα μας παρουσιάσει τον τρόπο παρασκευής των πασίγνωστων τυριών. Στη συνέχεια θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τους αμέτρητους συνδυασμούς των γεύσεων τους. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN
Μια αποσκευή έως 23 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά
Πέντε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
Μεταφορές, περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Φ.Π.Α

Δεν Περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 350 €, επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: 100 € και από άλλες πόλεις: 200 € με την AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα), είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Σημειώσεις

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ!!!

 

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

? H πρωτεύουσα της Ολλανδίας, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη. ?
?Με τα πανεπιστήμια, τις ακακαδημίες και τα ερευνητικά του ινστιτούτα, μαζί με περισσότερα από 40 μουσεία, πολυάριθμα θέατρα και ώρους ψυχαγωγίας, το Άμστερνταμ είναι το κορυφαίο πολιτιστικό κέντρο της χώρας. ?
? Επιπλέον, η πόλη φημίζεται για τα πολλά καλοδιατηρημένα ιστορικά σπίτια της.
❓ Γνωρίζετε γιατί τα σπίτια στην Ολλανδια είναι τόσο στενά και εκτείνονται καθ΄υψος; Υπήρχε ένας νόμος, βάσει του οποίου, η φορολογία των σπιτιών καθορίζονταν από το πλάτος της πρόσοψης του σπιτιού προς τα κανάλια. Ετσι, όλοι έχτιζαν τα σπίτια τους στενά, με πολλά πατώματα.
❓ Και πως ανέβαζαν τα έπιπλα στους πάνω ορόφους; Από την σκαλα; Αδυνατον Ηταν τόσο στενή. Στην κορυφή της στέγης, υπάρχει ένας γάτζος με τροχαλία, για να ανεβάζουν τα έπιπλα και να τα βάζουν στα σπίτια από τα παράθυρα. Γι αυτό θα δείτε οτι όλα τα σπίτια στην Ολλανδία έχουν μια μικρή κλίση προς τα εμπρός❗️
? Διατεταγμένα σε ένα μοτίβο ομόκεντρων τμημάτων σε σχήμα βεντάλιας, αυτά τα καλοδιατηρημένα κτίρια πολιτιστικής κληρονομιάς είναι χτισμένα σε σωρούς που οδηγούνται μέσα από ένα ανώτερο στρώμα λάσπης στον σταθερό, αμμώδη πυθμένα έως και 18 μέτρα κάτω!
? Ακολουθήστε μας σε αυτό το ταξίδι στη Χώρα της Τουλίπας, των τυριών και των ανεμόμυλων. Κάντε κράτηση τώρα❗️

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας