Top
 

Βερολίνο-Αμβούργο

Berlin Calling ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΣΤΙΒΑΡΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ, ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΕΣ ΧΑΝΣΕΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ
Βερολίνο-Αμβούργο
895€ κατ'άτομο
Βερολίνο. Η Πόλη με τα Χίλια Πρόσωπα.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
15, 29/7 | 5, 11, 25/8 | 16, 30/9

ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ & ΧΑΝΣΕΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

 

Βερολίνο. Με την ενοποίηση της Γερμανίας το 1989, το Βερολίνο πήρε τη θέση που του άξιζε ανάμεσα στις σύγχρονες Ευρωπαϊκές Μεγαλουπόλεις. Πόλη “αριστοκρατική”, με φαρδιές λεωφόρους και μεγαλόπρεπα κτήρια από τον περασμένο αιώνα, τα περισσότερα με αρχαία Ελληνική αρχιτεκτονική (ακόμα και ο Χίτλερ λάτρευε τον πολιτισμό της Ελλάδας) , σήμερα εντυπωσιάζει με τα φουτουριστικά μοντέρνα κτήρια, τα εντυπωσιακά πολυκαταστήματα και την έντονη νυκτερινή ζωή.

Είναι μια πόλη με χίλια πρόσωπα. Μια επίσκεψη στα Μουσεία του, ένας περίπατος στα πάρκα του, μια εκδρομή στο Πόσδαμ με τα αυτοκρατορικά ανάκτορα είναι μερικές από τις δραστηριότητες που δεν πρέπει να παραλείψετε.

 

Το Βερολίνο  είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της Γερμανίας. Ως προς τον πληθυσμό ειναι η μεγαλύτερη πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης η πόλη του Βερολίνου αποτελεί και κρατίδιο της γερμανικής ομοσπονδίας.

Στην ιστορία του το Βερολίνο ήταν πρωτεύουσα διαφόρων κρατών, όπως της Μαρκιωνίας του Βρανδεμβούργου, του Βασιλείου της Πρωσίας, της Γερμανικής Αυτοκρατορίας, του Γ΄Ράιχ και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας.Στις 3 Οκτωβρίου 1990 έγινε με την επανένωση των δυο γερμανικών κρατών πρωτεύουσα της ενοποιημένης Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και αντικατέστησε έτσι την μέχρι τότε πρωτεύουσα, τη Βόννη.Το γερμανικό κοινοβούλιο, που μέχρι τότε εξακολουθούσε να εδρεύει στη Βόννη, αποφάσισε το 1991 να μεταφερθεί στο Βερολίνο. Η μετακίνηση της βουλής από τη Βόννη στο Ράιχσταγκ του Βερολίνου πραγματοποιήθηκε το 1999.

 

 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ ΧΑΝΣΕΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ 7Μ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 22

Τα Top του Ταξιδιού.

Πανδαισία εικόνων από το μεταμορφωμένο Αμβούργο, τις Χανσεατικές πόλεις και το εντυπωσιακό Βερολίνο

 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ πτήσεις με LUFTHANSA

Αθήνα Βερολίνο   ///   Αμβούργο Αθήνα

 

Διαμονή σε κεντρικά επιλεγμένα 4*s ξενοδοχεία

MARRIOTT COURTYARD ή παρόμοιο στο Βερολίνο

MERCURE ή παρόμοιο στο Αμβούργο

 

 • Πλούσια μπουφέ πρωινά καθημερινά στα ξενοδοχείο
 • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
 • Εκδρομή στη πόλη-κόσμημα Λούμπεκ
 • Εκδρομή στο παραμυθένιο κάστρο-παλάτι του Σβέριν
 • Ξενάγηση στην αρχοντική Βρέμη και στο γοητευτικό Κίελο
 • Μεστή ξενάγηση στο Βερολίνο και στο μουσείο της Περγάμου
 • Εκδρομή στο Πότσδαμ με το παλάτι Σανσουσί και το ανάκτορο Σεσίλιενχοφ
 • Δυνατότητα ολοήμερης εκδρομής στη Δρέσδη
 • ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
 • ΕΜΠΕΙΡΟΤΑΤΟΣ αρχηγός συνοδός σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού

 

 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Αθήνα
 • Ώρες αναχώρησης
  Αθήνα – Μόναχο 06:00 - 07:35 - Μόναχο - Βερολίνο 09:00-10:05
 • Ώρα επιστροφής
  Αμβούργο – Μόναχο 17:15 - 18:30 - Μόναχο – Αθήνα 19:20 - 22:45
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  15, 29/7 | 5, 11, 25/8 | 16, 30/9

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια με Lufthansa Airlines Αθήνα Βερολίνο /// Αμβούργο Αθήνα
Επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4*s ως ακολούθως ή παρόμοια

Αμβούργο Mercure Hamburg hotel Βερολίνο Marriott Courtyard hotel

Πρωινό μπουφέ καθημερινά
Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Φ.Π.Α.
Φιλοδωρήματα / δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
Έμπειρο αρχηγό/συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
1
Ημέρα 1η : Αθήνα – Βερολίνο
Βερολινέζικο όνειρο   «Το να μη βρίσκει κάποιος το δρόμο του μέσα σε μια πόλη δε σημαίνει και πολλά. Αλλά το να χάνεται κάποιος μέσα σε μια πόλη, όπως χάνεται μέσα σ’ ένα δάσος, προϋποθέτει δουλειά», έγραψε κάποτε ο εκπληκτικός στοχαστής, Βάλτερ Μπένγιαμιν. Ως πόλη αφηγηματική, το Βερολίνο προβάλλει στα μάτια του ταξιδιώτη σαν σκηνικό τροφοδοτώντας τον με εικόνες που θα μπορούσαν να είναι μέρη μιας μυθοπλασίας. Δεν θα μπορούσε να είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως αμέτρητοι καλλιτέχνες φρόντισαν να περάσουν μια σημαντική περίοδο της ζωής τους στην πόλη που αγαπά κάθε είδους διαφορετικότητα ανασυνθέτοντας το έργο, αλλά και τον εαυτό τους. Μετά την άφιξή μας στο Βερολίνο θα ξεχυθούμε στους δρόμους και τις μεγάλες λεωφόρους. Πού να πρωτοσταθεί το βλέμμα μας; Το ιστορικό σημείο ελέγχου Τσάρλι, η περίφημη λεωφόρος Ούντερ ντεν Λίντεν, το Δημαρχείο, η εκκλησία Νικολάι, το ανακαινισμένο Ράιχσταγκ, με τον εντυπωσιακό γυάλινο θόλο, η Λεωφόρος των ηγεμόνων  στη διάσημη Κουρφούρστερνταμ (Ku’Dam) είναι μερικά μόνο από τα highlights της πρώτης γεύσης που θα μας δώσει η σημερινή μας ξενάγηση. Συνέχεια έχει το νησί των μουσείων με κορυφαίο το μουσείο της Περγάμου. Η Πύλη της Ιστάρ, Ασσυριακά, Σουμεριακά και Βαβυλωνιακά εκθέματα, όπως η στήλη των Εσαραδδών ανήκουν στις στάσεις της ξενάγησής μας σ’ αυτό. Κι ενώ ο Βωμός της Περγάμου (180-160 π.Χ.) βρίσκεται σε ανακαίνιση, η καταπληκτική δουλειά του Ιρανού αρχιτέκτονα Yadegar Asisi στη διπλανή αίθουσα θα μας μεταφέρει κατευθείαν στην Αρχαία Πέργαμο! Το απόγευμα είναι ελεύθερο. Μια βόλτα στο πάρκο Tiergarden, καταπράσινο και αγαπημένο σημείο των ντόπιων και των τουριστών είναι ιδανικό ξεκίνημα, λίγο πριν ξεχυθείτε στα εστιατόρια και τα μπαρ της πόλης. Όπως και να ‘χει, το Berlin by night προδιαγράφεται λαμπρό!    
2
Ημέρα 2η : Βερολίνο (Πότσνταμ)
Πρώσοι ολοταχώς: Στην αυτοκρατορική πόλη των επιστημών και των τεχνών   Πρωινή επίσκεψη στο Πότσνταμ, την επίσημη πρωτεύουσα των Αυτοκρατόρων της Γερμανίας. Η πρωτεύουσα του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου κι αλλοτινή έδρα των Πρώσων βρίθει από ανάκτορα και πάρκα, κληροδοτήματα των βασιλιάδων Φρειδερίκου I και Φρειδερίκου II κι έχει παράδοση ως πόλη των επιστημών και των τεχνών. Αφού ξεναγηθούμε στο ανάκτορο του Σαν Σουσί θα θαυμάσουμε εξωτερικά το ιστορικό Σεσίλιενχοφ. Εδώ υπογράφτηκε το 1945 η συνθήκη του Πότσνταμ, η οποία «τεμάχισε» το Βερολίνο σε 4 τομείς. Η διάσκεψη στο Ανάκτορο Σεσίλιενχοφ ήταν η τελευταία που πραγματοποίησαν οι ηγέτες των τριών μεγάλων συμμαχικών δυνάμεων (Χάρι Τρούμαν, Ιωσήφ Στάλιν και Ουίνστων Τσώρτσιλ) αμέσως μετά την παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας και τον τερματισμό του Β΄ παγκόσμιου πολέμου στην Ευρώπη. Επιστροφή στο Βερολίνο και ελεύθερο απόγευμα για να το απολαύσετε όπως επιθυμείτε.
3
Ημέρα 3η : Βερολίνο (προαιρετική εκδρομή στη Δρέσδη)
Η δεύτερη ζωή μιας πόλης που αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της   Η μέρα είναι ελεύθερη για να την περάσετε στην πόλη όπως επιθυμείτε. Γειτονιές, μουσεία, shopping δίνουν στο daylife υπέροχες προοπτικές. Εναλλακτικά, μπορείτε να μας ακολουθήσετε στην ολοήμερη εκδρομή στην πρωτεύουσα του κρατιδίου της Σαξονίας. Η Βρέμη μπορεί να καταστράφηκε ολοσχερώς τον Φεβρουάριο του 1945 από τους βομβαρδισμούς των συμμαχικών δυνάμεων, ωστόσο, κατάφερε να ανοικοδομηθεί από την αρχή. Φυσικά, χρειάστηκαν πολλές δεκαετίες και αστρονομικά ποσά για να αναστηλωθεί η παλιά πόλη, όμως ο Καθεδρικός ναός (Frauenkirche), η υπέροχη όπερα Σέμπερ , η αναγεννησιακού ρυθμού Ορανζερί Τσβίνγκερ που στεγάζει σήμερα πολλά μουσεία με παγκοσμίου κύρους συλλογές δείχνουν πως η πόλη έχει αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της. Στην Fürstenzug θα δούμε και τη μοναδική τοιχογραφία μήκους 102 μέτρων που αποτελείται από 23.000 πλακίδια πορσελάνης Meissen και απεικονίζει την πομπή των ηγεμόνων της Σαξονίας.  Για το φινάλε αφήνουμε το «Μπαλκόνι της Ευρώπης», μια από τις ομορφότερες περιοχές της πόλης με τη μαγευτική θέα στον ποταμό Έλβα με τα φλας των μηχανών να παίρνουν φωτιά. Μην απορήσετε αν είναι τα δικά σας. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή το απόγευμα στο Βερολίνο.
4
Ημέρα 4η : Βερολίνο (κάστρο Σβερίν) – Αμβούργο
Αντίο Βερολίνο, καλημέρα «Χόγκουαρντς»   Αφήνοντας πίσω μας το Βερολίνο, κατευθυνόμαστε οδικώς στο Σβερίν. Στις όχθες της ομώνυμης λίμνης στέκει αριστοτεχνικά χτισμένη μια μικρή αναγεννησιακή πόλη, πλαισιωμένη με ένα σωρό ιστορικά κτίρια και εντυπωσιακά μνημεία. Κι αν η πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου του Μακλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας δικαιώνει το όνομά της, ως «Φλωρεντία του Βορρά», δύσκολα το βλέμμα μπορεί να χωρέσει μονομιάς το αρχιτεκτονικό μεγαλούργημα που μοιάζει λες και αναδύεται από τα νερά της λίμνης. Το περίφημο Παλάτι του Σβερίν συμπυκνώνει το απόσταγμα μιας υπέρλαμπρης ρομαντικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα και μαγεύει τους επισκέπτες του με την εξωπραγματική υπεροχή και την παραμυθένια γοητεία του. Νωρίς το απόγευμα φτάνουμε στο Αμβούργο. Ο φωτεινός σηματωρός της Χανσεατικής Συμμαχίας των εύρωστων εμπορικών χωρών από τα χρόνια του μεσαίωνα, παραμένει όχι μόνο ναυαρχίδα της ναυτιλίας, αλλά και μία από τις σπουδαιότερες πόλεις της χώρας με πλούσια εμπορική όσο και πολιτιστική ζωή. Με μια αρχιτεκτονική πολυγλωσσία, κοσμοπολίτικη παρακαταθήκη του εμπορικού χαρακτήρα της πόλης, αλλά και δυναμικές γειτονιές με υπέροχα καταστήματα, μοδάτα καφέ, πολυσυζητημένα εστιατόρια και έντονη νυχτερινή ζωή, το φωταγωγημένο Αμβούργο θα κερδίσει τις εντυπώσεις από την πρώτη ματιά.  
5
Ημέρα 5η : Αμβούργο
Γνωριμία με την πόλη: Εκεί που το industrial συναντάει την αστική πρωτοπορία   Το Rathaus είναι ένα επιβλητικό νεοκλασικό κτίριο συνδεδεμένο με το στάτους της πόλης. Εκεί στεγάζεται το Δημαρχείο, άρα αποτελεί αυταπόδεικτα μια ιδανική αφετηρία για την ξενάγησή μας σ’ αυτή. Γύρω του, η υπαίθρια αγορά και οι κομψές στοές δίνουν ένα πρώτο αρχιτεκτονικό δείγμα γραφής, λίγο πριν βρεθούμε στη λίμνη Bienalster. Όπως είναι φυσικό, το ενδιαφέρον μας κερδίζουν οι πλήρως αναπλασμένες περιοχές του κέντρου. Στην Speicherstadt  με τον βαρύ industrial χαρακτήρα είναι μαζεμένες οι αποθήκες του λιμανιού, ενώ στην Kontorhausviertel θα αντικρίσουμε όλον τον αρχιτεκτονικό εξπρεσιονισμό, όπως αυτός αποτυπώθηκε στα πρωτοποριακά κτίρια της δεκαετίας του ‘20 και του ‘30. Καταλήγουμε στο εμβληματικό νέο κτίριο της Φιλαρμονικής, το οποίο δεσπόζει επί του Έλβα ποταμού και μαγνητίζει το βλέμμα μας με την αρχιτεκτονική υπεροχή του. Ωστόσο, το Αμβούργο δεν είναι μόνο κομψά κτίρια και αρχιτεκτονική πολιτική ορθότητα. Η αληθινή γνωριμία με την πόλη, λίγο πριν καταλήξουμε στις διάσημες προβλήτες της περιοχής, προϋποθέτει μια επίσκεψη σε μια πρώην «αμαρτωλή» περιοχή. Γεμάτο με μπαρ, χιπ μπουτίκ, τρέντι καφέ και θέατρα, το St. Pauli απενοχοποιημένο από το περιθωριακό του παρελθόν, δίνει τον παλμό στη διασκέδαση αποτελώντας σημείο αναφοράς του Αμβούργου. Ελεύθερος χρόνος στη διάθεση σας για περίπατο ή shopping στην πλούσια αγορά της πόλης. Εναλλακτικά προτείνουμε μια επίσκεψη στο Μουσείο Καλών Τεχνών    
6
Ημέρα 6η : Αμβούργο (Λούμπεκ – Κίελο)
Η κρυφή γοητεία των χανσεατικών πόλεων   Η σημερινή μας επίσκεψη σε μια από τις πιο άγνωστες για το ευρύ κοινό πόλεις του Βορρά αποδεικνύει πως η Γηραιά Ήπειρος έχει πολλούς ακόμα κρυφούς άσσους μέσα στο μανίκι της. Το Λούμπεκ μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από τις σελίδες ενός πολύχρωμου εικονογραφημένου παραμυθιού. Χτισμένη πάνω στον ποταμό Τράβε, η αρχαία χανσεατική πόλη επιδεικνύει στοιχεία κορυφαίας αρχιτεκτονικής αρμονίας που δικαιώνουν απόλυτα την επιλογή της Ουνέσκο να την συμπεριλάβει στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Με μακρά παράδοση στη ναυτιλία, το Κίελο αποπνέει μια όμορφη αστική αίσθηση, αντηχώντας τη χαρούμενη βαβούρα του φοιτητόκοσμου που την κατοικεί. Το πρωινό μας λοιπόν είναι αφιερωμένο στην αρχοντική πόλη, σημαντικό λιμάνι επί της Βαλτικής και πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου του Σλέσβιγκ-Χολστάιν. Τα ιστορικά κτίρια που είχαν υποστεί σοβαρές καταστροφές κατά τη διάρκεια του πολέμου, αποκαταστάθηκαν υποδειγματικά. Η εκκλησία του θαλασσινού Αγίου Νικολάου, το επιβλητικό κτίριο του Δημαρχείου, καθώς και η Όπερα (δεν είναι τυχαίο πως στο Κίελο λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ κλασικής μουσικής στον κόσμο) ανήκουν στους βασικούς σταθμούς της ξενάγησής μας. Τέλος μας περιμένει ο κεντρικός εμπορικός πεζόδρομος της πόλης, Χολστενστάσε με  τα δεκάδες καταστήματα για να περάσουμε ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο μας. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Αμβούργο.
7
Ημέρα 7η : Αμβούργο (Bρέμη) – Αθήνα
Κάτι ψήνεται: Πυρότουβλα, μεσαιωνικές συντεχνίες, γοτθικοί ναοί και….καπνιστό σκουμπρί! Πανύψηλα κτίρια από χαρακτηριστικά πυρότουβλα, γοτθικοί καθεδρικοί ναοί, ξυλόγλυπτα σπίτια, υπέροχες ευρωπαϊκές αγορές και το άρωμα του φρεσκοψημένου ψωμιού να γεμίζει μεθυστικά τον αέρα ταξιδεύοντας ως τις κόγχες της μύτης μας. Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για την ιστορική πόλη της Βρέμης. Κτισμένη στις όχθες του Βέζερ ποταμού, 60χλμ πριν αυτός εκβάλλει στη Βόρεια Θάλασσα, η πόλη που αποτέλεσε ένα εξίσου δυνατό μέλος της περίφημης Χανσεατικής Ένωσης και σημαντικότατο λιμάνι της Βόρειας Γερμανίας εκπλήσσει τον ταξιδιώτη με τον αρχιτεκτονικό της πλούτο. Πλήρως αποκαταστημένη από τις καταστροφές των βομβαρδισμών του 2ου  Παγκοσμίου Πολέμου, το ιστορικό της κέντρο μπορεί να μονοπωλήσει πολλές ώρες της μέρας μας κι όχι άδικα. Το διάσημο Δημαρχείο της Βρέμης είναι ένα από τα ωραιότερα κτίρια σε όλη τη Γερμανία, πράγμα που το έκανε να κερδίσει επάξια μια θέση στη λίστα της Ουνέσκο. Ακόμα, το άγαλμα του Ρολάνδου, η Πλατεία της Αγοράς και φυσικά, ο «βαρύς» Καθεδρικός Ναός του Αγίου Πέτρου δικαιώνουν όσα έχουμε ακούσει ή διαβάσει για την αδιαπραγμάτευτη αίγλη αυτής της ιστορικής πόλης. Φυσικά, το δυνατό χαρτί της ημέρας δεν είναι άλλο από τη γραφική γειτονιά του μεσαιωνικού λιμανιού, το πασίγνωστο Shlachte. Εκεί πρόκειται να περιηγηθούμε στους δρόμους με τα δεκάδες μπαράκια, τα παραδοσιακά καφέ και τα εστιατόρια που διακρίνονται για το καπνιστό σκουμπρί και τις μεσαιωνικές γεύσεις που φτάνουν στο πιάτο μας με σύγχρονες γαστρονομικές πινελιές. Έχοντας ολοκληρώσει ένα ταξίδι γεμάτο με συναρπαστικές εικόνες, μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο του Αμβούργου, κουβαλώντας στις αποσκευές μας αναμνηστικά και την υπέροχη αίσθηση πως τα είδαμε και τα κάναμε όλα.    

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια με Lufthansa Airlines Αθήνα Βερολίνο /// Αμβούργο Αθήνα
Επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4*s ως ακολούθως ή παρόμοια

Αμβούργο Mercure Hamburg hotel Βερολίνο Marriott Courtyard hotel

Πρωινό μπουφέ καθημερινά
Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Φ.Π.Α.
Φιλοδωρήματα / δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
Έμπειρο αρχηγό/συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Δεν Περιλαμβάνονται

Είσοδοι σε μουσεία και επισκεπτόμενα αξιοθέατα ,Ό,τι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

Σημειώσεις

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 • Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίας 15ετίας σε καλή κατάσταση.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ

Να έχετε διαβάσει προσεκτικά το πρόγραμμα του ταξιδιού, να έχετε ενημερωθεί για τους γενικούς όρους τους οποίους θα βρείτε στο site μας www.roundtravel.gr καθώς και στα έντυπά μας και να έχετε υπογράψει την Σύμβαση Συμμετοχής.

Memorial to the Murdered Jews of Europe

Memorial to the Murdered Jews of Europe

Τα must του Βερολίνου

Σημεία, γειτονιές και σταθμοί για την απόλυτη εμπειρία ξενάγησης της πόλης

Another brick in the wall: Το Τείχος του Βερολίνου

Τα άσχημα τείχη, όμορφα γκρεμίζονται. Το «τείχος της ντροπής» -έτσι το ονόμαζαν οι κάτοικοι της δυτικής πλευράς-  ύψους 2 μέτρων που κάποτε χώριζε την πόλη στο δυτικό καπιταλιστικό και στο ανατολικό σοσιαλιστικό τμήμα χτίστηκε το 1961 από τις αρχές της Ανατολικής Γερμανίας προκειμένου να συγκρατήσει τη φυγή των κατοίκων της προς τη Δύση. Στις 9 Νοεμβρίου 1989 γκρεμίστηκε από τους Βερολινέζους και των δύο πλευρών. Κι ενώ δεκάδες καλλιτέχνες έχουν αφήσει: το στίγμα τους πάνω του, αναμφίβολα η πιο διάσημη εικαστική παρέμβαση είναι το γκράφιτι που αναπαριστά τον Μπρέζνιεφ και τον Χόνεκερ, ηγέτες της Σοβιετικής Ένωσης και της Ανατολικής Γερμανίας να δίνουν ένα φιλί στο στόμα.

Στο μουσείο της μνήμης και της φρίκης: Μνημείο του Ολοκαυτώματος

2711 γκρίζοι μονόλιθοι μοναδικών διαστάσεων σχηματίζουν μια κυματοειδή διάταξη. Αυτό τον αφαιρετικό τρόπο διάλεξε ο αρχιτέκτονας Πίτερ Άϊζενμαν  για να δημιουργήσει ένα μοναδικό μνημείο. Το Μνημείο του Ολοκαυτώματος είναι αφιερωμένο στους Εβραίους της Γερμανίας και της υπόλοιπης Ευρώπης που εξοντώθηκαν από τους ναζί αποτελώντας έναν θυρεό της πόλης με σημασιολογία πάνω στον τόπο και τον χρόνο.

Προ των Πυλών: Στην Πύλη του Βρανδεμβούργου

Στην πλατεία Pariser στέκει ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής της πόλης. Η εμβληματική Πύλη του Βρανδεμβούργου κατασκευάστηκε ανάμεσα στο 1788 και 1791, με φανερή έμπνευση από τα Προπύλαια της Ακρόπολης. Το must see κάθε επισκέπτη του Βερολίνου έχει ιστορικό αλλά και συμβολικό βάρος μια και λειτουργεί ως σύμβολο επανένωσης της πόλης.

Paint it black: Η Πινακοθήκη

Στους τοίχους της κρέμονται ο Ρέμπραντ, οι Μαντόνες του Ραφαήλ κι ένα σωρό ανεκτίμητοι θησαυροί της ευρωπαϊκής τέχνης με κυριότερες συλλογές της γερμανικής, ιταλικής και πρώιμης φλαμανδικής σχολής. Στο Kulturforum, σε μικρή απόσταση από την Ποτσντάμερ Πλατς, σε ένα μέρος και σε χώρο όπου υπάρχουν πολλά ακόμη μουσεία, η Πινακοθήκη του Βερολίνου αναμφίβολα αποτελεί ένα από τα καλύτερα σημεία ξενάγησης στην ιστορία της τέχνης και του πολιτισμού.

Πολίτικαλ Κορέκτ: Το Ράιχσταγκ

Με θαυμαστή αρχιτεκτονική, το κτίριο το οποίο στεγάζει το γερμανικό ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο αποτελεί σημείο κατατεθέν του Βερολίνου και αναπόφευκτα πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών. Στο εσωτερικό του γίνονται ξεναγήσεις, ενώ στο καφέ που βρίσκεται στην ταράτσα του μπορείτε να απολαύσετε την πανοραμική θέα στην πόλη.

Ιστορίες μέσα από τον Κρύπτη: Ο Καθεδρικός Ναός

Επιβλητικός και στιβαρός ο καθεδρικός ναός αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Η κρύπτη του Berlilner Dome είναι γεμάτη με σαρκοφάγους και ταφικά μνημεία, ενώ τα 270 σκαλιά θα σας οδηγήσουν στην κορυφή του τρούλου για τις πιο συναρπαστικές φωτογραφίες αστικού τοπίου που θα βγάλετε ποτέ.

Θα φύγω για το νησί (με τα 5 μουσεία)

Το μακρινό 1841, ο Φρειδερίκος Αύγουστος Στουτελ είχε την καταπληκτική ιδέα να δημιουργήσει ένα ενιαίο πολιτιστικό κέντρο στην πόλη. Το ένα brainstorming έφερε το άλλο, οδηγώντας στη δημιουργία πέντε κορυφαίων μουσείων που βρίσκονται στο βόρειο κομμάτι του νησιού, το οποίο περιλαμβάνεται στη λίστα της Ουνέσκο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Έτσι, για καφέ και κουβέντα: Στο Κρόιζμπεργκ, το Μίτε ή το Nόικολν

Οι πιο χιπ γειτονιές της πόλης έχουν μποέμ, απόλυτα πολυπολιτισμικό χαρακτήρα κι εναλλακτική διάθεση. Σε αυτές συχνάζουν όλοι οι city lifers που σέβονται τον εαυτό τους, εκκεντρικές περσόνες της πόλης καθώς και αβάν γκαρντ καλλιτέχνες. Εδώ θα νιώσετε τον παλμό και τα vibes της πόλης και της νεανικής της αύρας, οπότε μια επίσκεψη για καφέ, ποτό ή sightseeing, απλά επιβάλλεται!

Φαγητά και ποτά στο Βερολίνο

Η Βερολινέζικη Κουζίνα διαθέτει μεγάλες ποικιλίες που πολλοί θεωρούν ότι τα φαγητά που προτείνουν είναι εξαιρετικά δύσπεπτα. Οι Βερολινέζοι  σεφ, χρησιμοποιώντας αγνά υλικά από τα δάση και τις λίμνες όπως τα άγρια μανιτάρια (Pfifferlingen), τις ποταμοκαραβίδες, τα ποταμόψαρα και τα χέλια, που συχνά μαγειρεύονται με πράσινη σάλτσα, δημιουργούν άριστης ποιότητας φαγητά. Η πατατόσουπα είναι στην ημερήσια διάταξη όπως και τα μοσχαρίσια ή χοιρινά ποδαράκια με λάχανο που είναι πολύ δημοφιλή.

 • Πρωινό στο Βερολίνο   

Το πρωί σχεδόν όλα τα καταστήματα συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων ξενοδοχείων, προσφέρουν χορταστικό πρόγευμα. Συνήθως αποτελείται από αυγά, ζαμπόν και διάφορα είδη τυριών. Τις Κυριακές ορισμένα έχουν μπουφέ με γερμανικού τύπου Μπράντς.

 

 • Μεσημεριανό στο Βερολίνο

Το μεσημέρι μπορείτε να δοκιμάσετε και να γευτείτε σε πολλά εστιατόρια της Πανέμορφης αυτής πόλης τα πιο δημοφιλή Βερολινέζικα γεύματα όπως μια σούπα με παντζάρια που αναμειγνύεται με κρέμα και σερβίρεται με αρωματικά κεφτεδάκια, λωρίδες βραστού μοσχαριού με μους σέλινου (Kalb mit Petersilienmousse) συνοδευόμενο με γερμανικές χυλοπίτες και κεφτέδες μυρωδικών και τα σωταρισμένα φιλέτα ποταμίσιας πέρκας, σερβιρισμένα με νόστιμες κρέπες γεμιστές με άγριες ραφανίδες.

 

 • Βραδινό στο Βερολίνο 

Οι επιλογές για το βραδινό είναι απεριόριστες. Σε εστιατόρια με τοπική κουζίνα μπορείτε να δοκιμάσετε χοιρινά ποδαράκια ή πατατόσουπα. Οι λάτρεις της ιταλικής κουζίνας θα βρούν πιτσαρίες ή ιταλικά εστιατόρια, που σερβίρουν καλοφτιαγμένα ιταλικά πιάτα. Όσοι αγαπούν την ανατολίτικη μαγειρική μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από τα πολλά ασιατικά εστιατόρια που βρίσκονται στο Πρεντσλάουερ Μπεργκ και γύρω από τη Σαβινίπλατς. Επιπλέον, το Βερολίνο διαθέτει πολύ καλά μεξικάνικα εστιατόρια, ιδιαίτερα γύρω από την Οράνιενμπουργκερ Στράσε και το Κρόιτσμπεργκ.

 

 • Επιδόρπιο στο Βερολίνο 

Το κλασικό Βερολινέζικο γλυκό είναι το Role Grutze, μια κομπόστα βατόμουρο σερβιρισμένη με σως βανίλια. Ένα άλλο γλυκό που πρέπει να δοκιμάσετε είναι το Berliner mit Holundersorbet, όπου είναι μικροί λουκουμάδες Μπερλίνερ γεμιστοί με μους δαμάσκηνου και σερβίρονται με σορμπέ αφροξυλιάς, κομμάτια αχλαδιού και χυμό από φρούτα. Μην ξεχάσετε ακόμα το Savarin mit Blaubeeren und Minzsorbet ένα αφράτο κέικ με σιρόπι σερβιρισμένο με μύρτιλλα και δροσιστικό σορμπέ μέντας.

 

Μπύρες στο Βερολίνο

Στο Βερολίνο όπως και στην υπόλοιπη Γερμανία, η μπύρα είναι το πιο συνηθισμένο αλκοολούχο ποτό. Οι Βερολινέζοι πίνουν μπύρα σε κάθε ευκαιρία. Ορισμένες από τις πιο γνωστές ζυθοποιίες που είναι οι καλύτερες και αγνότερες παγκοσμίως είναι η Schultheiss, η Berliner Kindl, η Berliner Pils και η Engelhardt. Επίσης Βερολινέζικη σπεσιαλιτέ είναι και η ξανθή μπύρα από σιτάρι Berliner Weise mit Schuss που η ζύμωση της συνεχίζεται μέσα στο μπουκάλι και αναμειγνείεται με χυμό φραμπουάζ δίνοντας μια φρουτώδης και πολύ γευστική γεύση.

Κρασιά στο Βερολίνο

Τα διασημότερα κρασιά που μπορείτε να τα βρείτε σε νότιες και δυτικές περιοχές της Γερμανίας είναι τα λευκά κρασιά και ιδιαίτερα αυτά που φτιάχνονται από σταφύλια Ρισλίνγκ. Λόγω του ψυχρού κλίματος τα περισσότερα γερμανικά κρασιά είναι λευκά και όσοι προτιμούν το κόκκινο κρασί μπορείτε να δοκιμάσετε το Rhine Assmanshausen Spatburgunder.

Αγορές στο Βερολίνο

Το καλύτερο παραδοσιακό σουβενίρ του Βερολίνου που αξίζει να αγοράσετε είναι το επίσημο σύμβολο αυτής της πόλης είναι μια κομψή πορσελάνη φτιαγμένη από το Εργοστάσιο Πορσελανών Κένιγκλιχε και για τα παιδιά ένα αρκουδάκι είναι πάντοτε μια καλή επιλογή. Για τους λάτρεις των έργων τέχνης οι νέες Γκαλερί στο Βερολίνο προτείνουν πολύ ποιοτικά πράγματα και προσελκύουν πολυάριθμους ντίλερ και συλλέκτες έργων τέχνης.

H γέφυρα του Καρόλου.

Τι αξίζει να δείτε στο Βερολίνο:

 • Ανάκτορο Σαρλότενμπουργκ: Η κατασκευή αυτού του μπαρόκ βασιλικού ανακτόρου στο Πότσνταμ ξεκίνησε το 1695.
 • Το Ράιχσταγκ: Αυτό το ογκώδες νεοαναγεννησιακό κτήριο σχεδιάστηκε το 1884 από τον Πάουλ Βάλοτ. Ο κομψός νέος θόλος  του είναι έργο του Βρετανού αρχιτέκτονα Νόρμαν Φόστερ.

Επιπλέον αξιοθέατα για να επισκεφθείτε:

 • Τσόιγκχαους
 • Κόκκινο Δημαρχείο
 • Καθεδρικός του Βερολίνου
 • Σάουσπιλχαους

 • Ανάκτορο Μπελβιού: Το ροκοκό μέγαρο του Φίλιπ Ντανιέλ Μπόουμαν όπου είναι σήμερα η επίσημη κατοικία του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.
Βερολίνο Απευθείας απο Ηράκλειο

Βερολίνο Απευθείας απο Ηράκλειο

 • Πύλη του Βρανδεμβούργου: Η νεοκλασική πύλη βρίσκεται στο τέρμα της Ούντερ ντεν Λίντεν. Στεφανώνεται από την Κβαντρίγκα, το τέθριππο που οδηγεί η Θεά Νίκη και είναι το σύμβολο του Βερολίνο.

 • Πύργος Τηλεόρασης: Ο Φερνζετουρμ είναι το ψηλότερο κτίριο της πόλης και φθάνει τα 365 μέτρα. Είναι επίσης το δεύτερο ψηλότερο κτήριο της Ευρώπης. Ο πύργος χτίστηκε το 1969 από τους Φριτς Ντίτερ και Γκίντερ Φράνκε και είχαν την ιδέα ενός καλοσσιαίο πύργο.

Μουσεία

Το Βερολίνο διαθέτει ορισμένες από τις καλύτερες συλλογές τέχνης στον κόσμο. Πολλές από αυτές είχαν διασκορπιστεί στον ανατολικό και δυτικό τομέα, αλλά μετά το 1990 ενώθηκαν και εκτέθηκαν σε καινούργιους χώρους.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η συλλογή έργων της Πινακοθήκης. Τα πιο ενδιαφέρονται μουσεία εντοπίζονται στο Νησί των Μουσείων γύρω από το Ανάκτορο Σαρλότενμπουργκ, στο Κουλτούρφορουμ και στο Ντάλεμ.

 

Ενδιαφέρονται Μουσεία για να επισκεφθείτε:

 •  Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών
 • Κέντρο Μουσείο Ντάλεμ
 • Χαμπούργκερ Μπάνχοφ
 • Μουσείο Γερμανικής Ιστορίας
 • Μουσείο της Περγάμου
 • Παλαιό Μουσείο
 • Τεχνολογικό Μουσείο
 • Εβραϊκό Μουσείο

Νησί των Μουσείων

Το νησί που κουρνιάζει στους παραπόταμους του Σπρέε είναι αναμφισβήτητα το λίκνο της Βερολινέζικης ιστορίας. Εδώ έκαναν την εμφάνιση τους οι πρώτοι οικισμοί στις αρχές του 13ου αιώνα, η Κέλν και η δίδυμη αδελφή της. Ο χαρακτήρας του νησιού άλλαξε με την οικοδόμηση του μεγάρου όπου έπειτα από πολλούς αιώνες το μέγαρο μετατράπηκε σε βασιλικό και αργότερα σε αυτοκρατορικό χώρο, το Στάντσλος. Έχουν διασωθεί ορισμένα ενδιαφέροντα κτήρια όπως ο Καθεδρικός Ναός του Βερολίνου και τα μουσεία όπου το νησί πήρε την ονομασία Μουζέουμσινσελ.

Ψυχαγωγία στο Βερολίνο 

Χάρη στην τόσο μεγάλη προσφορά από κλασικό δράμα, καμπαρέ μέχρι και βαριετέ, είναι αδύνατον να μην ικανοποιηθούν όλα τα γούστα στο Βερολίνο. Τους καλοκαιρινούς μήνες, πολλά μπαρ και εστιατόρια βγάζουν τα τραπέζια τους έξω και η περιοχή γύρω από την Ούντερ ντεν Λίντεν, την Κουρφίρστενταμ, το Κρόιτσμπεργκ και το Πρεντσλάουερ Μπεργκ μοιάζει να έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη πίστα κοινωνικών επαφών. Η πόλη ζωντανεύει τα βράδια. Τα κλαμπ, τα καφέ και τα κοκτέιλ μπαρ θα σας παρασύρουν σε έναν ξέφρενο ρυθμό ως το πρωί.

Εμπορικά κέντρα

Πέρα από τις δύο μεγάλες εμπορικές περιοχές της πόλης, την Κούνταμ και τη Φρίντριχστρασε, χτίζονται συνεχώς νέα εμπορικά κέντρα με πολυεπίπεδα οικοδομήματα που μοιάζουν με τεράστιες στοές και φιλοξενούν πάρα πολλά καταστήματα από σούπερ – μάρκετ, φαρμακεία, μπάρ, μπουτίκ, βιβλιοπώλεια.

Εμπορικά κέντρα:

 • Galleria
 • Potsdamer Platz Arkaden
 • Shopping Guide
 • Gesundbrunnencenter

Θέατρο

Χάρη στον Ράινχαρτ και στον Μπρεχτ, τη δεκαετία του 1920 το Βερολίνο έγινε σημείο αναφοράς για την Ευρωπαϊκή θεατρική σκηνή. Τα χρόνια της παντοδυναμίας των Ναζί, πολλοί άνθρωποι που εργάζονταν στο θέατρο δολοφονήθηκαν ή αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν και οι σκηνές μετατράπηκαν σε προπαγανδιστικούς μοχλούς. Ύστερα από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, τα θέατρα του Βερολίνου αναγεννήθηκαν. Στο επίκεντρο βρέθηκαν ο Μπέρτολτ Μπρεχτ με το Μπερλίνερ Ανσάμπλ και Πέτερ Στάιν που διηύθυνε το Σαουμπίνε.

Κλασική Μουσική και Όπερες

Το Βερολίνο έχει μία από τις καλύτερες ορχήστρες του κόσμου (τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου), καθώς και μία από τις ωραιότερες αίθουσες συναυλιών τη Philarmonie. Η Φιλαρμονική του Βερολίνου είναι μακράν η καλύτερη από τις τρεις συμφωνικές ορχήστρες της πόλης. Επίσης, υπάρχουν τρεις μεγάλες όπερες, αλλά και μια μικρότερη για τους λάτρεις της αβανγκάρντ. Εκτός από τις συναυλίες που δίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, στο Βερολίνο διεξάγονται πολλά φεστιβάλ. Από τα πιο δημοφιλή είναι η Μουσική Μπιενάλε και το Υπαίθριο Φεστιβάλ της Γκεντάρμενμαρκτ. Συναυλίες οργανώνονται όλο το χρόνο στις εκκλησίες, στις αίθουσες και στα ανάκτορα της πόλης.

Τρεις Μεγάλες Όπερες:

 • Staatsoper Ulter den Linden
 • Komische Oper
 • Deutsche Oper Berlin

η πλατεία του ρολογιού.

Πάρκα και Κήποι του Βερολίνου

Το Βερολίνο είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο πράσινες Ευρωπαϊκές  πρωτεύουσες, με το πελώριο Τίργκαρτεν στο κέντρου του. Ωστόσο, οι περισσότερες συνοικίες της πόλης έχουν δικά τους μικρότερα πάρκα και κήπους, ορισμένοι από τους οποίους διαθέτουν παιδικές χαρές και χώρους περιπάτου. Στα δυτικά της πόλης βρίσκεται το μεγάλο Γκρούνεβαλτ, μια πανέμορφη δασώδης περιοχή με ορεινά μονοπάτια για ποδηλασία και γραφικές διαδρομές για περιπάτους. Το καλοκαίρι, σε πολλές λίμνες, ποτάμια και κανάλια υπάρχουν εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ.

Αξίζει να επισκεφθείτε:

 • Ανάκτορο Σαρλότενμπουργκ
 • Ζωολογικός Κήπος
 • Βοτανικός Κήπος
 • Πάρκο Μπάμπελσμπεργκ
 • Πάρκο Μονμπιζού
 • Τίργκαρτεν
 • Κήπος Μπρίτσερ
 • Βικτόρια Παρκ

Ενθυμήματα της Διαιρεμένης πόλης

Το 1945, το Βερολίνο χωρίστηκε σε τέσσερις ζώνες κατοχής: σοβιετική, αμερικανική, βρετανική και γαλλική. Τον Ιούνιο του 1948, οι Σοβιετικοί απέκλεισαν το Δυτικό Βερολίνο, στην προσπάθεια τους να ελέγξουν την περιοχή. Αυτό το γεγονός σήμανε την αρχή του Ψυχρού Πολέμου. Τη δεκαετία του 1950, οι Ανατολικογερμανοί καταφεύγουν μαζικά στη Δύση. Το 1961, η κυβέρνηση της Ανατολικής Γερμανίας οικοδόμησε το διαβόητο Τείχος του Βερολίνου για να τους αποτρέψει. Από τότε μέχρι την επανένωση των Γερμανών, στο τέλος του 1989, περισσότεροι από 180 άνθρωποι πυροβολήθηκαν, ενώ προσπαθούσαν να διασχίσουν το Τείχος.

Η Ιστορία του Βερολίνου

Το Βερολίνο είναι μία από τις νεότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Το 1237 ο άσημος οικισμός του Βερολίνου, στην απέναντι όχθη του ποταμού Σπρέε έγινε η αρχή ενός εμπορικού σταθμού υπό την εξουσία των Μαργράβων του Βρανδεμβούργων, στη συνέχεια της Πρωσίας και στο τέλος της Γερμανίας. Μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και την ανακωχή του 1949 , το Βερολίνο έγινε το κέντρο του Ψυχρού Πολέμου. Το 1991, ύστερα από την πτώση του Τείχους, το Βερολίνο ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα της επανενωθείσας Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

ΤαξίδιΑναχώρηση Διατροφή Ξενοδοχεία 2κλ 1κλ Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες Φόροι Παρατηρήσεις
ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ & Χανσεατικές πόλεις 7 μέρες 15/7 5, 11/8 4*s πρωινό 895€+380€-100€ +270€Περιλαμβάνονται δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
29/7, 25/8, 16, 30/9 945€+380€

Εγγραφείτε στο Newsletter μας