Top
 

Βερολίνο

Η μεταμοντέρνα Πρωτεύουσα της Ευρώπης
Βερολίνο
345€ κατ'άτομο
Βερολίνο. Η Πόλη με τα Χίλια Πρόσωπα.

Βερολίνο. Με την ενοποίηση της Γερμανίας το 1989, το Βερολίνο πήρε τη θέση που του άξιζε ανάμεσα στις σύγχρονες Ευρωπαϊκές Μεγαλουπόλεις. Πόλη “αριστοκτατική”, με φαρδιές λεωφόρους και μεγαλόπρεπα κτήρια από τον περασμένο αιώνα, τα περισσότερα με αρχαια Ελληνική αρχιτεκτονική (ακόμα και ο Χίτλερ λάτρευε τον πολιτισμό της Ελλάδας) , σήμερα εντυπωσιάζει με τα φοτουριστικά μοντέρνα κτήρια, τα εντυπωσιακά πολυκαταστήματα και την έντονη νυκτερινή ζωή.

Το Βερολίνο είναι μια πόλη με χίλια πρόσωπα. Μια επίσκεψη στα Μουσεία του, ένας περίπατος στα πάρκα του, μια εκδρομή στο Πόσδαμ με τα αυτοκρατορικά ανάκτορα είναι μερικές από τις δραστηριότητες που δεν πρέπει να παραλείψετε.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ 4 ΗΜ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΜΑΡΤΙΟΣ 2022

 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Αθήνα
 • Ώρες αναχώρησης
  TR 722 ATH 08:20 - BER 10:20
 • Ώρα επιστροφής
  TR 723 BER 11:20 - ATH 15:05
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  Κάθε Σάββατο

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –Βερολίνο - Αθήνα με πτήσεις SCOOT AIRL
Παραδοτέα αποσκευή 20 kg.
Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Ξενάγηση στην πόλη του Βερολίνου και το Μουσείο της Περγάμου

3 διανυκτερεύσεις στο Βερολίνο σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*, 5* με πρωινό.
Ελληνόφωνος συνοδός – Ξεναγός.
Ασφάλιση αστικής και επαγγελματικής ευθύνης βάσει των διατάξεων της Ε.Ε.
Φ.Π.Α
1
1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΒΕΡΟΛΙΝΟ -ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΕΡΓΑΜΟΥ
Συγκέντρωση την προγραμματισμένη ώρα στο Ε. Βενιζέλος για την απ’ευθείας πτήση της SCOOT για το Βερολίνο. Σήμερα θα ξεναγηθούμε στην κοσμοπολίτικη πόλη, που είναι η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της Γερμανίας. Το άλλοτε σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου, είναι σήμερα η πρωτεύουσα της χώρας, αλλά και των νέων ευρωπαϊκών τάσεων. Έτσι λοιπόν θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε το ιστορικό σημείο ελέγχου Τσάρλι, την περίφημη λεωφόρο Ούντερ ντεν Λίντεν, το Δημαρχείο, την εκκλησία Νικολάι, το ανακαινισμένο Ράιχσταγκ, με τον εντυπωσιακό γυάλινο θόλο, τη Λεωφόρο των ηγεμόνων  στη διάσημη Κουρφούρστερνταμ (Ku’Dam). Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το μουσείο της Περγάμου στο νησί των μουσείων. Θα θαυμάσουμε την Πύλη της Ιστάρ, Ασσυριακά, Σουμεριακά και Βαβυλωνιακά εκθέματα, όπως η στήλη των Εσαρχαδδών. Ο επιβλητικός Βωμός της Περγάμου (180-160 π.Χ.), ο οποίος ανακαλύφθηκε από Γερμανούς αρχαιολόγους σε εκσκαφές στη Μικρά Ασία γύρω στα 1880 και μεταφέρθηκε στο Βερολίνο για να ξαναχτιστεί στην αρχική του μορφή .Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο για να γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη περπατώντας στους πολυσύχναστους δρόμους.
2
2Η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ -ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΜΕΡΑ
Χαρείτε την ημέρα σας στο  Βερολίνο! Επισκεφθείτε κάποια από τα ενδιαφέροντα μουσεία και πινακοθήκες. Διασχίστε με τα πόδια την Under den Linden, τη λεωφόρο με τα ωραιότερα μπαρόκ και νεοκλασικά κτίρια της πόλης. Στην Aλεξάντερ Πλατς, ανεβείτε στον Πύργο της Τηλεόρασης (365 μέτρα) για να δείτε την πόλη πανοραμικά. Το βράδυ θα μεταφερθούμε σε παραδοσιακή τοπική μπυραρία για να δειπνήσουμε και δοκιμάσουμε τοπική μπύρα.
3
3Η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΔΡΕΣΔΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η σημερινή ημέρα είναι ελεύθερη. Μπορείτε να περιηγηθείτε στην πόλη, να πάτε για ψώνια ή να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να δείτε την πόλη που αποτελεί την πολιτιστική πρωτεύουσα της Γερμανίας.  Η πρώτη εντύπωση που έχει κανείς, όταν φτάνει στην πόλη, μπορεί να συμπυκνωθεί σε μία λέξη: «δέος». Ιδίως εάν ο καιρός είναι αρκούντως ζοφερός, η αίσθηση που προκαλεί η θέα αυτής της Δρέσδης, είναι αρκετή για να μαγνητίσει αμέσως τον επισκέπτη και να τον τυλίξει με την μαγεία της. Στην Theaterpatz, την κεντρική πλατεία, στέκει η όπερα Semperoper. Στο  Zwinger, πολυμουσείο με έργα του Ραφαήλ, υπάρχουν επίσης πίνακες των Giorgione, Rembrandt, Vermeer, Rubens ακόμα κι ένας του El Greco. Θα θαυμάσετε την τοιχογραφία από πορσελάνη όλων των ηγεμόνων της Σαξονίας, μεταξύ των οποίων και του Αυγούστου του Μέγα. Η μεγάλη εκκλησία στην πλατεία είναι η λεγόμενη Frauenkirche (Frauen = γυναίκες), που αποτελούσε και αποτελεί το σύμβολο της πόλης. Η γέφυρα του Αυγούστου αξίζει το περπάτημα ως το μνημείου του Χρυσού Ιππότη. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Βερολίνο
4
4Η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ- ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο και για την πτήση μας προς την  Αθήνα.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –Βερολίνο - Αθήνα με πτήσεις SCOOT AIRL
Παραδοτέα αποσκευή 20 kg.
Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Ξενάγηση στην πόλη του Βερολίνου και το Μουσείο της Περγάμου

3 διανυκτερεύσεις στο Βερολίνο σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*, 5* με πρωινό.
Ελληνόφωνος συνοδός – Ξεναγός.
Ασφάλιση αστικής και επαγγελματικής ευθύνης βάσει των διατάξεων της Ε.Ε.
Φ.Π.Α

Δεν Περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων (160 €). Είσοδοι μουσείων, ανακτόρων και στα διάφορα αξιοθέατα. Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και ό,τι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.

Σημειώσεις

Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς παραλείψεις, εφόσον κριθεί απαραίτητο από τον διοργανωτή για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Γιατί αξίζει ο αρχηγός σε μια εκδρομή, είτε με γκρουπ, είτε κατά παραγγελία.

Ο έμπειρος αρχηγός μας θα είναι πάντα κοντά σας, για να σας “δείξει” τα αξιοθέατα του τόπου, να σας ενημερώσει για το που θα διασκεδάσετε, ποια είναι τα εστιατόρια που πάνε οι ντόπιοι, που αξίζει να περπατήσετε, που να ψωνίσετε, τι πρέπει να προσέξετε. Ετσι κερδίζετε χρόνο (=χρήμα που ξοδεύεται για τη διαμονή, το φαγητό κ.ά).

Είναι ο καλύτερος σας φίλος σε ένα ξένο τόπο, μπορείτε να τον εμπιστευθείτε, να τον ρωτήσετε ο,τι σας ενδιαφέρει και να σας βοηθήσει σε μια δύσκολη στιγμή.

Είναι ο άνθρωπος μας και ο άνθρωπος σας, που στόχο έχει να μετατρέψει το ταξίδι σας σε μια μοναδική εμπειρία.

Φαγητά και ποτά στο Βερολίνο

Η Βερολινέζικη Κουζίνα διαθέτει μεγάλες ποικιλίες που πολλοί θεωρούν ότι τα φαγητά που προτείνουν είναι εξαιρετικά δύσπεπτα. Οι Βερολινέζοι  σεφ, χρησιμοποιώντας αγνά υλικά από τα δάση και τις λίμνες όπως τα άγρια μανιτάρια (Pfifferlingen), τις ποταμοκαραβίδες, τα ποταμόψαρα και τα χέλια, που συχνά μαγειρεύονται με πράσινη σάλτσα, δημιουργούν άριστης ποιότητας φαγητά. Η πατατόσουπα είναι στην ημερήσια διάταξη όπως και τα μοσχαρίσια ή χοιρινά ποδαράκια με λάχανο που είναι πολύ δημοφιλή.

 • Πρωινό στο Βερολίνο   

Το πρωί σχεδόν όλα τα καταστήματα συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων ξενοδοχείων, προσφέρουν χορταστικό πρόγευμα. Συνήθως αποτελείται από αυγά, ζαμπόν και διάφορα είδη τυριών. Τις Κυριακές ορισμένα έχουν μπουφέ με γερμανικού τύπου Μπράντς.

 

 • Μεσημεριανό στο Βερολίνο

Το μεσημέρι μπορείτε να δοκιμάσετε και να γευτείτε σε πολλά εστιατόρια της Πανέμορφης αυτής πόλης τα πιο δημοφιλή Βερολινέζικα γεύματα όπως μια σούπα με παντζάρια που αναμειγνύεται με κρέμα και σερβίρεται με αρωματικά κεφτεδάκια, λωρίδες βραστού μοσχαριού με μους σέλινου (Kalb mit Petersilienmousse) συνοδευόμενο με γερμανικές χυλοπίτες και κεφτέδες μυρωδικών και τα σωταρισμένα φιλέτα ποταμίσιας πέρκας, σερβιρισμένα με νόστιμες κρέπες γεμιστές με άγριες ραφανίδες.

 

 • Βραδινό στο Βερολίνο 

Οι επιλογές για το βραδινό είναι απεριόριστες. Σε εστιατόρια με τοπική κουζίνα μπορείτε να δοκιμάσετε χοιρινά ποδαράκια ή πατατόσουπα. Οι λάτρεις της ιταλικής κουζίνας θα βρούν πιτσαρίες ή ιταλικά εστιατόρια, που σερβίρουν καλοφτιαγμένα ιταλικά πιάτα. Όσοι αγαπούν την ανατολίτικη μαγειρική μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από τα πολλά ασιατικά εστιατόρια που βρίσκονται στο Πρεντσλάουερ Μπεργκ και γύρω από τη Σαβινίπλατς. Επιπλέον, το Βερολίνο διαθέτει πολύ καλά μεξικάνικα εστιατόρια, ιδιαίτερα γύρω από την Οράνιενμπουργκερ Στράσε και το Κρόιτσμπεργκ.

 

 • Επιδόρπιο στο Βερολίνο 

Το κλασικό Βερολινέζικο γλυκό είναι το Role Grutze, μια κομπόστα βατόμουρο σερβιρισμένη με σως βανίλια. Ένα άλλο γλυκό που πρέπει να δοκιμάσετε είναι το Berliner mit Holundersorbet, όπου είναι μικροί λουκουμάδες Μπερλίνερ γεμιστοί με μους δαμάσκηνου και σερβίρονται με σορμπέ αφροξυλιάς, κομμάτια αχλαδιού και χυμό από φρούτα. Μην ξεχάσετε ακόμα το Savarin mit Blaubeeren und Minzsorbet ένα αφράτο κέικ με σιρόπι σερβιρισμένο με μύρτιλλα και δροσιστικό σορμπέ μέντας.

 

Μπύρες στο Βερολίνο

Στο Βερολίνο όπως και στην υπόλοιπη Γερμανία, η μπύρα είναι το πιο συνηθισμένο αλκοολούχο ποτό. Οι Βερολινέζοι πίνουν μπύρα σε κάθε ευκαιρία. Ορισμένες από τις πιο γνωστές ζυθοποιίες που είναι οι καλύτερες και αγνότερες παγκοσμίως είναι η Schultheiss, η Berliner Kindl, η Berliner Pils και η Engelhardt. Επίσης Βερολινέζικη σπεσιαλιτέ είναι και η ξανθή μπύρα από σιτάρι Berliner Weise mit Schuss που η ζύμωση της συνεχίζεται μέσα στο μπουκάλι και αναμειγνείεται με χυμό φραμπουάζ δίνοντας μια φρουτώδης και πολύ γευστική γεύση.

Κρασιά στο Βερολίνο

Τα διασημότερα κρασιά που μπορείτε να τα βρείτε σε νότιες και δυτικές περιοχές της Γερμανίας είναι τα λευκά κρασιά και ιδιαίτερα αυτά που φτιάχνονται από σταφύλια Ρισλίνγκ. Λόγω του ψυχρού κλίματος τα περισσότερα γερμανικά κρασιά είναι λευκά και όσοι προτιμούν το κόκκινο κρασί μπορείτε να δοκιμάσετε το Rhine Assmanshausen Spatburgunder.

Αγορές στο Βερολίνο

Το καλύτερο παραδοσιακό σουβενίρ του Βερολίνου που αξίζει να αγοράσετε είναι το επίσημο σύμβολο αυτής της πόλης είναι μια κομψή πορσελάνη φτιαγμένη από το Εργοστάσιο Πορσελανών Κένιγκλιχε και για τα παιδιά ένα αρκουδάκι είναι πάντοτε μια καλή επιλογή. Για τους λάτρεις των έργων τέχνης οι νέες Γκαλερί στο Βερολίνο προτείνουν πολύ ποιοτικά πράγματα και προσελκύουν πολυάριθμους ντίλερ και συλλέκτες έργων τέχνης.

H γέφυρα του Καρόλου.

Τι αξίζει να δείτε στο Βερολίνο:

 • Ανάκτορο Σαρλότενμπουργκ: Η κατασκευή αυτού του μπαρόκ βασιλικού ανακτόρου στο Πότσνταμ ξεκίνησε το 1695.
 • Το Ράιχσταγκ: Αυτό το ογκώδες νεοαναγεννησιακό κτήριο σχεδιάστηκε το 1884 από τον Πάουλ Βάλοτ. Ο κομψός νέος θόλος  του είναι έργο του Βρετανού αρχιτέκτονα Νόρμαν Φόστερ.

Επιπλέον αξιοθέατα για να επισκεφθείτε:

 • Τσόιγκχαους
 • Κόκκινο Δημαρχείο
 • Καθεδρικός του Βερολίνου
 • Σάουσπιλχαους

 • Ανάκτορο Μπελβιού: Το ροκοκό μέγαρο του Φίλιπ Ντανιέλ Μπόουμαν όπου είναι σήμερα η επίσημη κατοικία του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.
Βερολίνο, η Πύλη του Βραδεμβούργου

Βερολίνο - Πράγα πριν τις γιορτές. Δυο ευρωπαϊκές Μεγαλουπόλεις που θα σας συναρπάσουν!

 • Πύλη του Βρανδεμβούργου: Η νεοκλασική πύλη βρίσκεται στο τέρμα της Ούντερ ντεν Λίντεν. Στεφανώνεται από την Κβαντρίγκα, το τέθριππο που οδηγεί η Θεά Νίκη και είναι το σύμβολο του Βερολίνο.

 • Πύργος Τηλεόρασης: Ο Φερνζετουρμ είναι το ψηλότερο κτίριο της πόλης και φθάνει τα 365 μέτρα. Είναι επίσης το δεύτερο ψηλότερο κτήριο της Ευρώπης. Ο πύργος χτίστηκε το 1969 από τους Φριτς Ντίτερ και Γκίντερ Φράνκε και είχαν την ιδέα ενός καλοσσιαίο πύργο.

Μουσεία

Το Βερολίνο διαθέτει ορισμένες από τις καλύτερες συλλογές τέχνης στον κόσμο. Πολλές από αυτές είχαν διασκορπιστεί στον ανατολικό και δυτικό τομέα, αλλά μετά το 1990 ενώθηκαν και εκτέθηκαν σε καινούργιους χώρους.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η συλλογή έργων της Πινακοθήκης. Τα πιο ενδιαφέρονται μουσεία εντοπίζονται στο Νησί των Μουσείων γύρω από το Ανάκτορο Σαρλότενμπουργκ, στο Κουλτούρφορουμ και στο Ντάλεμ.

 

Ενδιαφέρονται Μουσεία για να επισκεφθείτε:

 •  Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών
 • Κέντρο Μουσείο Ντάλεμ
 • Χαμπούργκερ Μπάνχοφ
 • Μουσείο Γερμανικής Ιστορίας
 • Μουσείο της Περγάμου
 • Παλαιό Μουσείο
 • Τεχνολογικό Μουσείο
 • Εβραϊκό Μουσείο

Νησί των Μουσείων

Το νησί που κουρνιάζει στους παραπόταμους του Σπρέε είναι αναμφισβήτητα το λίκνο της Βερολινέζικης ιστορίας. Εδώ έκαναν την εμφάνιση τους οι πρώτοι οικισμοί στις αρχές του 13ου αιώνα, η Κέλν και η δίδυμη αδελφή της. Ο χαρακτήρας του νησιού άλλαξε με την οικοδόμηση του μεγάρου όπου έπειτα από πολλούς αιώνες το μέγαρο μετατράπηκε σε βασιλικό και αργότερα σε αυτοκρατορικό χώρο, το Στάντσλος. Έχουν διασωθεί ορισμένα ενδιαφέροντα κτήρια όπως ο Καθεδρικός Ναός του Βερολίνου και τα μουσεία όπου το νησί πήρε την ονομασία Μουζέουμσινσελ.

Ψυχαγωγία στο Βερολίνο 

Χάρη στην τόσο μεγάλη προσφορά από κλασικό δράμα, καμπαρέ μέχρι και βαριετέ, είναι αδύνατον να μην ικανοποιηθούν όλα τα γούστα στο Βερολίνο. Τους καλοκαιρινούς μήνες, πολλά μπαρ και εστιατόρια βγάζουν τα τραπέζια τους έξω και η περιοχή γύρω από την Ούντερ ντεν Λίντεν, την Κουρφίρστενταμ, το Κρόιτσμπεργκ και το Πρεντσλάουερ Μπεργκ μοιάζει να έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη πίστα κοινωνικών επαφών. Η πόλη ζωντανεύει τα βράδια. Τα κλαμπ, τα καφέ και τα κοκτέιλ μπαρ θα σας παρασύρουν σε έναν ξέφρενο ρυθμό ως το πρωί.

Εμπορικά κέντρα

Πέρα από τις δύο μεγάλες εμπορικές περιοχές της πόλης, την Κούνταμ και τη Φρίντριχστρασε, χτίζονται συνεχώς νέα εμπορικά κέντρα με πολυεπίπεδα οικοδομήματα που μοιάζουν με τεράστιες στοές και φιλοξενούν πάρα πολλά καταστήματα από σούπερ – μάρκετ, φαρμακεία, μπάρ, μπουτίκ, βιβλιοπώλεια.

Εμπορικά κέντρα:

 • Galleria
 • Potsdamer Platz Arkaden
 • Shopping Guide
 • Gesundbrunnencenter

Θέατρο

Χάρη στον Ράινχαρτ και στον Μπρεχτ, τη δεκαετία του 1920 το Βερολίνο έγινε σημείο αναφοράς για την Ευρωπαϊκή θεατρική σκηνή. Τα χρόνια της παντοδυναμίας των Ναζί, πολλοί άνθρωποι που εργάζονταν στο θέατρο δολοφονήθηκαν ή αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν και οι σκηνές μετατράπηκαν σε προπαγανδιστικούς μοχλούς. Ύστερα από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, τα θέατρα του Βερολίνου αναγεννήθηκαν. Στο επίκεντρο βρέθηκαν ο Μπέρτολτ Μπρεχτ με το Μπερλίνερ Ανσάμπλ και Πέτερ Στάιν που διηύθυνε το Σαουμπίνε.

Κλασική Μουσική και Όπερες

Το Βερολίνο έχει μία από τις καλύτερες ορχήστρες του κόσμου (τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου), καθώς και μία από τις ωραιότερες αίθουσες συναυλιών τη Philarmonie. Η Φιλαρμονική του Βερολίνου είναι μακράν η καλύτερη από τις τρεις συμφωνικές ορχήστρες της πόλης. Επίσης, υπάρχουν τρεις μεγάλες όπερες, αλλά και μια μικρότερη για τους λάτρεις της αβανγκάρντ. Εκτός από τις συναυλίες που δίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, στο Βερολίνο διεξάγονται πολλά φεστιβάλ. Από τα πιο δημοφιλή είναι η Μουσική Μπιενάλε και το Υπαίθριο Φεστιβάλ της Γκεντάρμενμαρκτ. Συναυλίες οργανώνονται όλο το χρόνο στις εκκλησίες, στις αίθουσες και στα ανάκτορα της πόλης.

Τρεις Μεγάλες Όπερες:

 • Staatsoper Ulter den Linden
 • Komische Oper
 • Deutsche Oper Berlin

η πλατεία του ρολογιού.

Πάρκα και Κήποι του Βερολίνου

Το Βερολίνο είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο πράσινες Ευρωπαϊκές  πρωτεύουσες, με το πελώριο Τίργκαρτεν στο κέντρου του. Ωστόσο, οι περισσότερες συνοικίες της πόλης έχουν δικά τους μικρότερα πάρκα και κήπους, ορισμένοι από τους οποίους διαθέτουν παιδικές χαρές και χώρους περιπάτου. Στα δυτικά της πόλης βρίσκεται το μεγάλο Γκρούνεβαλτ, μια πανέμορφη δασώδης περιοχή με ορεινά μονοπάτια για ποδηλασία και γραφικές διαδρομές για περιπάτους. Το καλοκαίρι, σε πολλές λίμνες, ποτάμια και κανάλια υπάρχουν εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ.

Αξίζει να επισκεφθείτε:

 • Ανάκτορο Σαρλότενμπουργκ
 • Ζωολογικός Κήπος
 • Βοτανικός Κήπος
 • Πάρκο Μπάμπελσμπεργκ
 • Πάρκο Μονμπιζού
 • Τίργκαρτεν
 • Κήπος Μπρίτσερ
 • Βικτόρια Παρκ

Ενθυμήματα της Διαιρεμένης πόλης

Το 1945, το Βερολίνο χωρίστηκε σε τέσσερις ζώνες κατοχής: σοβιετική, αμερικανική, βρετανική και γαλλική. Τον Ιούνιο του 1948, οι Σοβιετικοί απέκλεισαν το Δυτικό Βερολίνο, στην προσπάθεια τους να ελέγξουν την περιοχή. Αυτό το γεγονός σήμανε την αρχή του Ψυχρού Πολέμου. Τη δεκαετία του 1950, οι Ανατολικογερμανοί καταφεύγουν μαζικά στη Δύση. Το 1961, η κυβέρνηση της Ανατολικής Γερμανίας οικοδόμησε το διαβόητο Τείχος του Βερολίνου για να τους αποτρέψει. Από τότε μέχρι την επανένωση των Γερμανών, στο τέλος του 1989, περισσότεροι από 180 άνθρωποι πυροβολήθηκαν, ενώ προσπαθούσαν να διασχίσουν το Τείχος.

Η Ιστορία του Βερολίνου

Το Βερολίνο είναι μία από τις νεότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Το 1237 ο άσημος οικισμός του Βερολίνου, στην απέναντι όχθη του ποταμού Σπρέε έγινε η αρχή ενός εμπορικού σταθμού υπό την εξουσία των Μαργράβων του Βρανδεμβούργων, στη συνέχεια της Πρωσίας και στο τέλος της Γερμανίας. Μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και την ανακωχή του 1949 , το Βερολίνο έγινε το κέντρο του Ψυχρού Πολέμου. Το 1991, ύστερα από την πτώση του Τείχους, το Βερολίνο ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα της επανενωθείσας Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

ΗμερομηνίεςLEONARDO KU’DAMM 4*INTEROCNTINENTAL 5*
Δικλινο345€ 525€
Μονοκλινο435€ 675€
Παιδί έως 12 ετών245€425€

Εγγραφείτε στο Newsletter μας