Top
 

Βιέννη – Βουδαπέστη απευθείας από Ηράκλειο

Oι ωραίες "Κυρίες" της Κεντρικής Ευρώπης σας περιμένουν...
Βιέννη – Βουδαπέστη απευθείας από Ηράκλειο
590€ κατ'άτομο
Οι Αριστοκρατικότερες Κυρίες της κεντρικής Ευρώπης σας υποδέχονται κάθε Τρίτη από Ηράκλειο για όλο το καλοκαίρι...

ΒιέννηΒουδαπέστη απευθείας από Ηράκλειο. Ένα ταξίδι στις ωραιότερες ”κυρίες” της κεντρικής Ευρώπης το οποίο συνδυάζει την βασιλικότητα της Βιέννης και την απαράμιλλη κουλτούρα της Βουδαπέστης.

Κορυφαία αξιοθέατα το μεγαλοπρεπές ανάκτορο του Σεμπρούν και τα παραδουνάβια χωριά της Ουγγαρίας, που συμπληρώνουν την ομορφιά και τη μοναδικότητα ενός αξέχαστου προορισμού.

ΒΙΕΝΝΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ από ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Τα TOP του Ταξιδιού

 • Ξενάγηση της Βουδαπέστης με έμπειρο επαγγελματία Ελληνόφωνο ξεναγό.
 • Ξενάγηση της πόλης της Βιέννης με Ελληνόφωνο ξεναγό.
 • Καθεδρικός ναός Αγίου Στέφανου μοναδική αρχιτεκτονική ομορφιά στην καρδία της Βιέννης
 • Ανάκτορο Σεμπρούν η βασιλικότητα της Αυστριακής πρωτεύουσας σε ένα μνημείο.
 • Κοινοβούλιο το φωταγωγημένο αρχιτεκτονικό διαμάντι της Βουδαπέστη.
 • Απίστευτη εμπειρία το ταξίδι με τρένο (2,5 ώρες) από την Βιέννη στην Βουδαπέστη
 • Ξενάγηση Βουδαπέστης με επαγγελματία Ελληνόφωνα ξεναγό
 • Κρατική Όπερα Βουδαπέστης αριστοκρατική και εντυπωσιακή
 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Ηράκλειο Κρήτης
 • Ώρες αναχώρησης
  21/6 και κάθε Τρίτη ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΒΙΕΝΝΗ 12:20 - 13:20
 • Ώρα επιστροφής
  28/6 και κάθε Τρίτη BOYΔΑΠΕΣΤΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ 11:55 - 15:15
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  Κάθε Τρίτη όλο το καλοκαίρι. Ζητήστε μας να κοστολογήσουμε τη "δική" σας αναχώρηση.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο - Βιέννη & Βουδαπέστη - Ηράκλειο με σακίδιο πλάτης
2 Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια
4 Μεταφορές από & προς το τρένο στα ξεν/χεία στα κέντρα των πόλεων
Εισιτήρια τρένου για την διαδρομή 2,5 ωρών Βιέννη - Βουδαπέστη
Διαμονή σε κεντρικά ξενοδοχεία 4****

3 διανυκτερεύσεις στη Βιέννη σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό 4 διανυκτερεύσεις στη Βουδαπέστη σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό

Μεταφορές , ξεναγήσεις , περιηγήσεις σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
Ελληνόφωνος τοπικός επαγγελματίας ξεναγός
Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Φ.Π.Α.
1
1η μέρα: HΡΑΚΛΕΙΟ – BIENNH
Αναχώρηση από Ηράκλειο με απευθείας πτήση για τη . Απόγευμα ελεύθερο για μια πρώτη γνωρημία με την «Πόλη Μπομπονιέρα». Διανυκτέρευση.
2
2η μέρα: ΒIENNH – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρωινό και αναχώρηση για την περιπατητική μας ξενάγηση με επαγγελματία Έλληνα ξεναγό στην αριστοκρατική αυτή πρωτεύουσα, την πόλη της Μουσικής & των Μουσείων. Θα διασχίσουμε την περίφημη Ring Strasse  με τα επιβλητικά μέγαρα του 19ου αι., την μεγαλοπρεπή Όπερα, τα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, το ελληνιστικού ρυθμού εντυπωσιακό Κοινοβούλιο, το μεγαλοπρεπές Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο, την κατοικία του Έλληνα ευεργέτη Σίμωνα Σίνα και το Musikverein. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το παλάτι της Σίσσυ, το περίφημο Schönbrunn, όπου θα ξεναγηθούμε στο εσωτερικό των ανακτόρων .Το παλάτι οφείλει τη σημερινή του μορφή στη Μαρία Θηρεσία. Στο εξωτερικό τμήμα δεσπόζουν οι έξοχοι μπαρόκ κήποι, ισάξιοι των Βερσαλλιών, καθώς και ο παλαιότερος ζωολογικός κήπος του κόσμου. Τέλος θα καταλήξουμε στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται ο μητροπολιτικός ναός της Βιέννης, Άγιος Στέφανος. Χρονολογείται από τον 12ου αιώνα σε μεικτό ρομαντικό και γοτθικό ρυθμό και φέρεται ως κεντρικό αξιοθέατο της πόλης, με κυριότερο χαρακτηριστικό την πολύχρωμη, ψηφιδωτού ύφους, στέγη του. Κατόπιν θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας, όπου βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας του 18ου αι. σε βυζαντινό ύφος. Ακριβώς δίπλα συναντούμε το ναό του Αγ. Γεωργίου και το σπίτι που έδρασε ο εθνομάρτυρας και πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης Ρήγας Φεραίος. Αμέσως μετά θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας και θα κατευθυνθούμε στο ξενοδοχείο, όπου θα τακτοποιηθούμε και θα έχουμε χρόνο για ξεκούραση. Απόγευμα ελεύθερο. Προτείνουμε μια βόλτα στην φωταγωγημένη πόλη, να περπατήσετε στο κέντρο στην παλιά ελληνική συνοικία, όπου βρίσκονται τα όμορφα εστιατόρια της περιοχής για καλό φαγητό, εκεί όπου σύχναζαν οι Έλληνες έμποροι αιώνα.
3
3η μέρα: BIENNH – EΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ
Σήμερα σας προτείνουμε να επισκευθείτε το Ανάκτορο Σεμπρουν της δημοφιλούς πριγκίπισσας Σίσι και τον ζωολογικό κήπο δίπλα του, τον μεγαλύτερο της Ευρώπης. Για τους λάτρεις των αγορών, η Μαρία Χιλφεστράσσε με τα υπέροχα πολυκαταστήματα θα σας ικανοποιήσει απόλυτα και ο καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου στο κέντρο της πόλης θα σας καταπλήξει. Το βράδυ σας προτείνουμε ννα επισκευθείτε το Γκριντζιχ, κάτι σαν την δική μας ¨Πλάκα¨ με 2-3 μουσικούς που τραγουδούν τυρολέζικα τραγούδια, υπέροχη μπύρα και Αυστριακούς μεζέδες και γλυκίσματα. Διανυκτέρευση.
4
4η μέρα: ΒΙΕΝΝΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΜΕ ΤΡΕΝΟ
Μια εκπληκτική εμπειρία είναι να διασχίζει κανείς τα δάση της Αυστρίας και Ουγγαρίας με ταχύτατο τρένο. Σε 2,5 ώρες είμαστε στον προορισμό μας. Μεταφορά στο κεντρικό μας ξενοδοχείο στην Βουδαπέστη. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.
5
5η μέρα: BOYΔΑΠΕΣΤΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Μετά το πρόγευμα θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση στην Βουδαπέστη. Θα σταματήσουμε στην πλατεία των Ηρώων που είναι στολισμένη με τα υπέροχα αγάλματα των Ούγγρων βασιλέων. Στην συνέχεια θα περάσουμε από το εκπληκτικό κτίριο της Όπερας και κατόπιν μέσω της οδού Αντράσσυ, έναν από τους πιο όμορφους και εμπορικούς δρόμους της πόλης, θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, ο τρούλος του οποίου φαίνεται από όλες τις γωνιές της πόλης. Η ξενάγησή μας ολοκληρώνεται, διασχίζοντας την ομορφότερη από τις 8 γέφυρες της πόλης, αυτή των αλυσίδων, για να βρεθούμε στην παραμυθένια πλευρά της Βούδας και να δούμε τον Πύργο των ψαράδων, όπου θα απολαύσουμε την θέα σε όλη την πόλη. Ελεύθερος χρόνος για να δείτε την πόλη by night.
6
6η μέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – (Παραδουνάβια χωριά)
Σήμερα σας προτείνουμε μια εκδρομή στα παραδουνάβια χωριά. Μόλις 15 χιλιόμετρα από την Βουδαπέστη θα συναντήσουμε το γραφικό χωριό των καλλιτεχνών, τον Άγιο Ανδρέα, όπου μπορείτε να ψωνίσετε κρύσταλλα, πορσελάνες και πολλά αναμνηστικά δώρα. Στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε στο Βίσενγκρατ με το μεσαιωνικό κάστρο και την υπέροχη θέα. Επιστροφή στη Βουδαπέστη.
7
7η μέρα: BΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ
Κυκλοφορήστε στην Βούδα και στην Πέστη, απολαύστε τον υπέροχο Δούναβη και ψωνίστε χειροποίητες Ουγγαρέζικες κούκλες και κεντητά. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το περίφημο Ουγγαρέζικο «Γκούλας», είδος κοκκινιστού, σε  ένα από τα παραδοσιακά εστιατόρια του κέντρου. Το βράδυ σας προτείνουμε να δειπνήσετε σε  ταβέρνα της Βουδαπέστης με τσιγγάνικα βιολιά , παραδοσιακό μενού και τοπικούς χορούς.
8
8η μέρα: BOYΔΑΠΕΣΤΗ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μετά το πρωινό, μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την απευθείας πτήση μας για το Ηράκλειο. Με δυσκολία αφήνουμε πίσω μας τις δυο Βασίλισσες της Ευρώπης που κυριολεκτικά μας μάγεψαν με τις ομορφιές τους, με την υπόσχεση να μας δεχτούν στα σαλόνια τους ξανά.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο - Βιέννη & Βουδαπέστη - Ηράκλειο με σακίδιο πλάτης
2 Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια
4 Μεταφορές από & προς το τρένο στα ξεν/χεία στα κέντρα των πόλεων
Εισιτήρια τρένου για την διαδρομή 2,5 ωρών Βιέννη - Βουδαπέστη
Διαμονή σε κεντρικά ξενοδοχεία 4****

3 διανυκτερεύσεις στη Βιέννη σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό 4 διανυκτερεύσεις στη Βουδαπέστη σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό

Μεταφορές , ξεναγήσεις , περιηγήσεις σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
Ελληνόφωνος τοπικός επαγγελματίας ξεναγός
Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων (165 €). Δεν περιλαμβάνονται χειραποσκευή ή βαλίτσα. Είσοδοι μουσείων, ανακτόρων και στα διάφορα αξιοθέατα. Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και ό,τι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα. Προαιρετική ασφάλιση Interamerican και με καλύψεις covid.

Σημειώσεις

 • Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με ελάχιστη συμμετοχή 4ρων ατόμων.
 • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές μπορεί να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν, χωρίς να παραλειφθεί τίποτα από τα περιλαμβανόμενα.
 • Για την συμμετοχή σας στο πρόγραμμα απαιτούνται ταυτότητες των τελευταίων 15 ετών και διαβατήρια για παιδιά κάτω των 12 ετών και ένστολους. Προκαταβολή το 50% του ποσού για να αγοραστούν τα εισιτήρια και να κλειδώσει η τιμή σας. Δείτε και αποδεχθείτε τους όρους συμμετοχής που αναφέρονται στο   site μας.
 • Το κοστολόγιο της εκδρομής γίνεται ανα πελάτη την ώρα που εκδηλώνει το ενδιαφέρον του, γι αυτό παρακαλούμε επισπεύστε την κράτηση σας για να αποφύγουμε αυξήσεις των ναύλων του τσαρτερ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κοστολογήθηκε με διαθεσιμότητα και τιμές στις 29/5/2022.

Η δική σας εκδρομή…και με πολλούς ακόμη συνδυασμούς.

Ελάτε να φτιάξουμε μαζί, ένα ταξίδι στα μέτρα σας. Στην ημερομηνία αναχώρησης που εσείς θέλετε, με τα χρήματα που εσείς επιθυμείτε να διαθέσετε, στα ξενοδοχεία της επιλογής σας. Ο Έλληνας αρχηγός-επίσημος ξεναγός μας, θα σας προσφέρει μια πολύ κατατοπιστική ξενάγηση, θα σας ενημερώσει για την διασκέδαση σας, τις αγορές σας, καλύπτοντας όποιες ιδιαίτερες προτιμήσεις σας,  αν θέλετε και εκδρομές εκτός πόλης στη Βιέννη – Βουδαπέστη.

 

Τι αξίζει να δείτε  στην Βιέννη

Τα ανάκτορα του Μπελβεντέρε:

Το Μπελβεντέρε είναι ένα απο τα πιο δημοφηλές αξιοθέατα της Βιέννης. Αποτελείται από δύο παλάτια, το πάνω και το κάτω Μπελβεντέρε που μοιράζονται έναν μεγαλοπρεπή βασιλικό κήπο που είναι χωρισμένος σε τρία επίπεδα. Το πρώτο συμβολίζει τα τέσσερα στοιχεία της φύσης. Το δεύτερο είναι ο Παρνασσός και το τρίτο ο Όλυμπος.

Το ‘Ανω παλάτι του Μπελβεντέρε έχει μια πολύ λεπτομερή πρόσοψη και εκεί διοργανόνονταν όλες οι γιορτινές περιστάσεις. Σήμερα, εκτός από το εντυπωσιακό εσωτερικό του με τις εντυπωσιακές σκάλες, την εκκλησία και το Μαρμάρινο Χολ, το κτήριο στεγάζει σημαντικές συλλογές έργων τέχνης του 19ου και 20ου αιώνα.

Στο Κάτω Παλάτι του Μπελβεντέρε φιλοξενείται σήμερα το μουσείο της Αυστριακής Μπαρόκ τέχνης, στα βασιλικά δωμάτια που κάποτε χρησιμοποιούσε καθημερινά ο Πρίγκιπας Ευγένιος. Κάτω από τη στέγη του κτηρίου βρίσκονται δημιουργήματα από γλύπτες και καλλιτέχνες που βοήθησαν στην δημιουργία της πόλης, την Χρυσή εποχή της Βιέννης.

Το παλάτι και οι κήποι του Σένμπρουν

Το παλάτι ήταν η καλοκαιρινή κατοικία της αυτοκρατορικής οικογένειας και πήρε το όνομά του από μια πηγή που βρέθηκε στο σημείο. Θεωρείται άξιο επίσκεψης όχι μόνο εξαιτίας της άψογης αρχιτεκτονικής του αλλά και για το όμορφο περιβάλλον του αφού περιλαμβάνει έναν κήπο που το κάνει να μοιάζει με πάρκο. Ακόμα ένα Μπαρόκ παλάτι που κάποτε χρησιμοποιούνταν από την αυτοκράτειρα Μαρία Τερέζα, με περισσότερα από 1.400 δωμάτια και διαμερίσματα. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν τις πλούσια επιπλωμένες βασιλικές κρεβατοκάμαρες και την αίθουσα πρωινού με τα έργα τέχνης.

Το πάρκο και οι πολυτελές κήποι χαρακτηρίζονται ως μνημείο κληρονομιάς της UNESCO.

Το παλάτι του Χόφμπουργκ

Ιστορικά ίσως είναι και το πιο σημαντικό από τα παλάτια της Βιέννης. Καλύπτει μια έκταση 59 στρεμμάτων με 18 ομάδες κτηρίων, 19 αυλές και 2.600 δωμάτια.Ήταν η έδρα της Αυστριακής εξουσίας για πάνω από έξι αιώνες αφού ήταν η επίσημη κατοικία κάθε κυβερνήτη της χώρας Το μεγαλοπρεπές συγκρότημα αποτελείται από πολλά διαφορετικά κτήρια που αντικατοπτρίζουν σε διάφορες ιστορικές περιόδους όπως εκείνες των Γοτθικών , Αναγεννησιακών, Μπαρόκ και Ροκοκό κινημάτων. Περιλαμβάνει επίσης και τα κάποτε αυτοκρατορικά διαμερίσματα, μουσεία, την εθνική βιβλιοθήκη της Βιέννης και την Ισπανική Σχολή Ιππασίας γνωστή και ως Winter Riding School.

 

 

Φαγητό και ποτό στην Βουδαπέστη

Η Ουγγρική διατροφή  είναι πλούσια σε υδατάνθρακες ,λόγο των χαμηλών θερμοκρασιών και του κρύου όπου επικρατεί στο το μεγαλύτερο μέρος του έτους . Όσο για το πιο γνωστό πιάτο είναι το στιφάδο με κρέας , όπως επίσης γνωστά είναι και τα :

 • Langos , τηγανιτή πίτα που τρώγεται ζεστή και είναι αλειμμένη με sour cream  και τριμμένο τυρί ή βούτυρο αρωματισμένο με σκόρδο .
 • Καμινάδα , γλυκά από μακρινές λωρίδες  ζύμης όπου αλείφονται με βούτυρο και ψήνονται στα κάρβουνα .
 • Γεμιστό λάχανο , παρόμοιο με τους δικούς μας λαχανοντολμάδες  όπου τρώγεται συνήθως το χειμώνα .
 • Σούπα Γκούλας , εθνικό    φαγητό της Ουγγαρίας όπου σερβίρεται κοκκινιστό κρέας συνήθως .
 • Dobos Torte , εντυπωσιακό γλυκό όπου σερβίρεται συνήθως σε καφέ και φούρνους σε όλη την χώρα , αν και είναι δημοφιλές και σαν γαμήλια τούρτα ή τούρτα γενεθλίων .

Βασιλικό ανάκτορο

Η στρατηγική γεωγραφική του θέση βοηθούσε τους κατοίκους της περιοχής να δημιουργούν οχυρά και προστατευτικά τείχη βρίσκοντας εκεί καταφύγιο σε περιόδους πολέμων και επιδρομών .Το βασιλικό ανάκτορο με τον εντυπωσιακό θόλο έχει πλέον αντικατασταθεί και έχει τοποθετηθεί μπροστά του το άγαλμα του πρίγκιπα Ευγένιου της Σαβοΐας , οι νίκες του οποίου σήμαναν την απελευθέρωση  την ελευθέρωση της Ουγγαρίας από τους Οθωμανούς .Αξίζει να περιηγηθείτε με τα πόδια στους πρόποδες του κάστρου και να θαυμάσετε διάφορα σημεία του όπως και σημαντικά αξιοθέατα που βρίσκονται στην περιοχή .Ο πιο  ‘’ξακουστός’’ τρόπος για να φτάσετε στο κάστρο είναι το παλιό παραδοσιακό τελεφερίκ , ενώ αν είστε της πεζοπορίας η διαδρομή θα διαρκέσει περίπου 15 λεπτά .

Κοινοβούλιο

Το νεογοτθικό μεγαλούργημα όπου φέρει τον τίτλο  του διασημότερου κτιρίου της Ουγγαρίας όπου είναι χτισμένο κατά τα πρότυπα του Βρετανικού Κοινοβουλίου του Λονδίνου . Χρισμένο στους πρόποδες του Δούναβη αποτελεί το πιο φωταγωγημένο αξιοθέατο ενώ βέβαια αξίζει μια επίσκεψη και στο εσωτερικό του.

8ημερο ΒΙΕΝΝΗ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ απευθείας από Ηράκλειο Τιμή κατ' άτομοΗΤL HOLIDAY INN VIENNA SOUTH 4* HOTEL MEDITERRAN 4* or similar BUDAPEST
Δίκλινο 590€
3ο άτομο έως 12 ετών490€
Επιβάρυνση μονόκλινου120€
Φόροι αεροδρομίων, eεπίναυλος καυσίμων & ασφάλεια Interamerican με καλύψεις covid165€

Εγγραφείτε στο Newsletter μας