Top
 

Βόρεια Γαλλία-Νορμανδία-Κάστρα Λίγηρα

8 ΗΜΕΡΕΣ
Βόρεια Γαλλία-Νορμανδία-Κάστρα Λίγηρα
1035€ κατ'άτομο
ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

18/5 | 22/6 | 14/7 | 10/8 | 14/9

ΒΟΡΕΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ ΒΡΕΤΑΝΗ ΚΑΣΤΡΑ ΛΙΓΗΡΑ

Κάθε περιγραφή ταξιδιού στη Γαλλία επαναλαμβάνει κοινότυπα επίθετα που ούτε στο ελάχιστο δεν μπορούν να αποτυπώσουν τις εικόνες αυτής της χώρας. Σε αυτό όμως το  ταξίδι δεν θα χρειαστείτε λέξεις. Σε αυτό το ταξίδι θα σας παρασύρει η θαλασσινή μυρωδιά των οστρακοειδών στην ψαραγορά της Τρουβίλ, θα σας μαγνητίσει το πήγαιν’ έλα των δεκάδων καϊκιών στα μικρά κολπάκια, θα σας ζαλίσουν οι πολύχρωμες ομπρέλες στις αμμουδιές της Ντωβίλ. Θα σας μεθύσει το άρωμα των λουλουδιών, θα σας μαγέψει το καθρέφτισμα των μικρών χωριών στα νερά του Σηκουάνα, θα σας παρασύρει η παλίρροια στο Μοντ Σεν Μισέλ. Κι αν τα τοπία δεν σας αγγίζουν όπως άγγιξαν τον Μονέτ, τότε αφεθείτε στη γεμάτη ανατροπές πλοκή μιας ιστορικής διαδρομής που τα έχει όλα, βασιλείς και αγίους, πολεμιστές και καλλιτέχνες.

ΓΑΛΛΊΑ

Η Γαλλία (γαλλικά: France, ΔΦΑ [fʁɑ̃s], επίσημη ονομασία: Γαλλική Δημοκρατία, γαλλικά: République française, ΔΦΑ ​[ʁepyblik fʁɑ̃sɛz]) είναι ενιαία, ημιπροεδρική δημοκρατία, της οποίας το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών και του πληθυσμού βρίσκεται στη Δυτική Ευρώπη, αλλά που περιλαμβάνει επίσης πολλές περιοχές και εδάφη διάσπαρτα σε ολόκληρη την υφήλιο. Έχει πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη, το Παρίσι. Επίσημη γλώσσα της Γαλλίας, είναι η γαλλική και νόμισμά της είναι το ευρώ. Το σύνθημά της είναι «Ελευθερία, Ισότητα, Αδερφοσύνη», και η σημαία της αποτελείται από τρεις κάθετες λωρίδες χρώματος μπλε, άσπρου και κόκκινου. Ο ύμνος της είναι Η Μασσαλιώτιδα. Η συνταγματική αρχή της είναι «κυβέρνηση του λαού, από τον λαό και υπέρ του λαού».

Η Γαλλία ως χώρα σχηματίστηκε τον Πρώιμο Μεσαίωνα, παίρνοντας το όνομά της (Φρανς) από τους Φράγκους. Από τις αρχές του 17ου αιώνα ως το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, κατείχε μεγάλη αποικιακή αυτοκρατορία. Βόρεια Γαλλία.

 

 

 

 

ΓΑΛΛΙΑ – ΒΟΡΕΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ ΚΑΣΤΡΑ ΛΙΓΗΡΑ 8Μ ΜΑΪ-ΣΕΠ 2022

Τα TOP του Ταξιδιού

  • Πτήσεις με Air France/Aegean Airlines
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*, 4*
  • Περιπλάνηση στην πόλη του Παρισιού (Όπερα, Παναγία των Παρισίων, Αψίδα του Θριάμβου)
  • Πεζοπορική βόλτα στις γειτονιές της Λες Αντελί
  • Περιήγηση στην Καέν & στη Ρουέν (Καθεδρικός ναός της πόλης, Αστρονομικό ρολόι, δικαστικό μέγαρο)
  • Επίσκεψη στο κοσμοπολίτικο θέρετρο, την Ντωβίλ, την γραφική Τρουβίλ σιρ Μερ
  • Επίσκεψη στο Αβαείο του Μον Σεν Μισέλ
  • Βόλτα στις υπέροχες πλατείες της Ρεν και στα γοτθικά και αναγεννησιακά κτίρια της Τουρ
  • Επίσκεψη στα κάστρα του Λίγηρα (Σενονσώ, Αμπουάζ, Μπλου
rouen
Château Chenonceau
 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Αθήνα
 • Ώρες αναχώρησης
  Αθήνα – Παρίσι
 • Ώρα επιστροφής
  ΠΑΡΙΣΙ - ΑΘΗΝΑ
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  8 μέρες: 18/5 | 22/6 | 14/7 | 10/8 | 14/9

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) με Air France/Aegean Arilines
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*, 4*
Πρωινό καθημερινά
Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
Έμπειρο αρχηγό/συνοδό
Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
1
Ημέρα 1η: Αθήνα – Παρίσι
Πτήση για την πιο όμορφη πόλη της Ευρώπης, το Παρίσι. Είναι βέβαιο πως το Παρίσι δεν το χορταίνει κανείς όσες φορές κι αν το επισκεφθεί. Κτήρια και μνημεία όπως η Όπερα, η Παναγία των Παρισίων, η Αψίδα του Θριάμβου, ο Πύργος του Άιφελ και το Πάνθεον, θα μας συντροφεύσουν στην περιπλάνηση μας σε μια πόλη που αποπνέει πολιτισμό και αρχοντιά. Μεταφορά στο ξενοδοχείο.
2
Ημέρα 2η: Παρίσι (Ζιβερνύ - Λες Αντελί) - Ρουέν
Σήμερα ξεκινάει το οδοιπορικό μας στην εξοχή της Γαλλίας. Μία ώρα περίπου έξω από το Παρίσι, στην δεξιά όχθη του Σηκουάνα, θα συναντήσουμε την Ζιβερνύ, μια πανέμορφη κωμόπολη που φιλοξενεί το σπίτι και τους κήπους του Μονέτ. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την πόλη - κόσμημα Λες Αντελί, την οποία θα απολαύσουμε με μία πεζοπορική βόλτα στις γειτονιές με τα κομψά ξύλινα σπίτια. Το μεσημέρι άφιξη στη Ρουέν, πρωτεύουσα της Άνω Νορμανδίας. Η πόλη, έδρα των Αγγλο – Νορμανδικών Δυναστειών έμεινε στην ιστορία κυρίως από την Ιωάννα της Λορένης, εθνική ηρωίδα και Αγία, η οποία ρίχτηκε στην πυρά το 1431. Εμείς θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το Αστρονομικό ρολόι, το δικαστικό μέγαρο και φυσικά τις γραφικές γειτονιές της πόλης.
3
Ημέρα 3η: Ρουέν - Ντοβίλ - Καέν
Η μέρα μας θα ξεκινήσει με επίσκεψη σε ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα θέρετρα του βορρά, την Παριζιάνικη Ριβιέρα, όπως αποκαλούσε τη Ντωβίλ η αστική τάξη του ‘60 και του ’70, τότε που το όνειρο κάθε Γάλλου ήταν να αποκτήσει εκεί εξοχικό. Εκεί εξάλλου είχε την βίλα της και η οικογένεια Γουλανδρή, εκεί περνούσε τα καλοκαίρια του ο Υβ Σαιν Λωράν και φυσικά εκεί κάθε Σεπτέμβρη, στο ομώνυμο κινηματογραφικό φεστιβάλ παρελαύνουν όλα τα μεγάλα ονόματα της ευρωπαϊκής αλλά και αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας. Τον ίδιο αέρα αποπνέει και η δίδυμη γειτονική Τρουβίλ σιρ Μερ. Το απόγευμα θα καταλήξουμε στην Καέν, διοικητική πρωτεύουσα της Κάτω Νορμανδίας και πατρίδα του Γουλιέλμου του Κατακτητή. Πλούσια ιστορία, όμορφα κτίρια… σίγουρα μια ενδιαφέρουσα ξενάγηση μας περιμένει αυτό το απόγευμα.
4
Ημέρα 4η: Καέν - Αρομάνς - Μον Σεν Μισέλ - Ρεν
Αναχωρώντας από την Καέν με δυτική κατεύθυνση, θα σταθούμε κατ’ αρχήν στην περιοχή Αρομάνς, εκεί που έγινε η απόβαση στη Νορμανδία από τα συμμαχικά στρατεύματα στις 6 Ιουνίου του 1944. Στη συνέχεια μας περιμένει επίσκεψη στο Αβαείο του Μον Σεν Μισέλ με το επίχρυσο άγαλμα του Αγίου Μιχαήλ και φυσικά πεζοπορική επίσκεψη του διάσημου «βράχου». Το υπέροχο Μον Σεν Μισέλ έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Ουνέσκο. Συνεχίζουμε για τη Ρεν, παλιά πρωτεύουσα της Βρετάνης που τη χωρίζει στα δύο ο ποταμός Βιλέ.
5
Ημέρα 5η: Ρεν - Τουρ
Το πρωί θα είναι στη διάθεσή μας για να απολαύσουμε τις υπέροχες πλατείες και τα πολύχρωμα σπίτια της πόλης όπως και το Δημαρχείο και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου. Το μεσημέρι αναχωρούμε για την Τουρ, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ορλεάνης. Τα Γοτθικά και αναγεννησιακά της κτίρια σίγουρα θα κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο τη μέρα μας.
6
Ημέρα 6η: Τουρ (κάστρα Λίγηρα: Σενονσώ, Αμπουάζ, Μπλουά)
Μετά το πρωινό μας ετοιμαστείτε για μία πανδαισία αρχιτεκτονικής και διακοσμητικής τέχνης. Τα πανέμορφα κάστρα του Λίγηρα που θα επισκεφθούμε θα μας ταξιδέψουν αιώνες πριν, τότε που σαν κραταιά προπύργια ή φιλόξενα καταφύγια έκρυβαν στα δαιδαλώδη διαμερίσματά τους ίντριγκες και πολεμικές έριδες. Σενονσώ, Αμπουάζ και Μπλουά είναι οι βασιλικοί πύργοι που γοήτευσαν κόμηδες και εστεμμένους, ζωγράφους και ποιητές. Διανυκτέρευση στην Τουρ ή στην ευρύτερη περιοχή του Μπλουά.
7
Ημέρα 7η: Τουρ (Σαμπόρ, Ορλεάνη, Σαρτρ) Παρίσι
Παίρνοντας τον δρόμο για την γαλλική πρωτεύουσα, θα επισκεφθούμε τον Βασιλικό Πύργο του Σαμπόρ που κατασκευάστηκε μεταξύ 1519 και 1537 από 1.800 εργάτες στις όχθες του Κλουασόν, ενός παραποτάμου του Λίγηρα. Λίγο πιο κάτω θα σταθούμε στην Ορλεάνη, πρωτεύουσα της περιοχής του Λίγηρα και στην Σαρτρ για να θαυμάσουμε τον περίφημο Καθεδρικό Ναό της, εξαίρετο δείγμα Γοτθικής Αρχιτεκτονικής που η Unesco το έχει ανακηρύξει Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Αργά το απόγευμα άφιξη στο Παρίσι.
8
Ημέρα 8η: Παρίσι – Αθήνα
Σήμερα το πρωινό είναι σκοπίμως ελεύθερο για να δώσει σε όλους μας την ευκαιρία να ολοκληρώσουμε το ταξίδι μας με την προσωπική μας πινελιά. Μερικές ιδέες ωστόσο είναι: Βόλτα και ψώνια στα πάντα κομψά παρισινά καταστήματα. Ζωγραφική πανδαισία στο μουσείο Ορσέ ή κλασική μυσταγωγία στο Λούβρο ή απλά βόλτα στην νεανική περιοχή Les Ηalles. Άλλωστε στο Παρίσι πάντα αισθάνεσαι νέος! Αργότερα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.   ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) με Air France/Aegean Arilines
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*, 4*
Πρωινό καθημερινά
Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
Έμπειρο αρχηγό/συνοδό
Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Δεν Περιλαμβάνονται

Είσοδοι σε μουσεία/αξιοθέατα & δημοτικοί φόροι πληρωτέοι επί τόπου,Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

Σημειώσεις

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 • Απαραίτητο το διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου, με λατινικούς χαρακτήρες

 

ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ

 Να έχετε διαβάσει προσεκτικά το πρόγραμμα του ταξιδιού, να έχετε ενημερωθεί για τους γενικούς όρους τους οποίους θα βρείτε στο site μας www.roundtravel.gr καθώς και στα έντυπά μας και να έχετε υπογράψει την Σύμβαση Συμμετοχής.

 

«Η απόβαση στη Νορμανδία»

 

Η Απόβαση στη Νορμανδία με κωδική ονομασία Operation Overlord ήταν η συμμαχική απόβαση στα παράλια της Γαλλίας, που έλαβε χώρα στις 6 Ιουνίου 1944, μέρα γνωστή (εσφαλμένα) και ως D-Day. Αντικειμενικός σκοπός της απόβασης ήταν να δημιουργήσει ένα προγεφύρωμα από την Καν έως το Χερβούργο, μέσω του οποίου οι σύμμαχοι θα περνούσαν στρατεύματα από τη Μεγάλη Βρετανία στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Η Μάχη της Νορμανδίας που ακολούθησε τελείωσε στις 19 Αυγούστου1944, όταν τα συμμαχικά στρατεύματα πέρασαν τον Σηκουάνα. Επικεφαλής του όλου εγχειρήματος είχε οριστεί ο Αμερικανός αρχιστράτηγος Ντουάιτ Αϊζενχάουερ.

Η αρχική επίθεση έγινε σε δύο φάσεις: Κατά τα μεσάνυχτα 5ης προς 6η, δύο αμερικανικές αερομεταφερόμενες μεραρχίες και μία βρετανική έπεσαν στα μετόπισθεν και την αυγή ακολούθησε αμφίβια απόβαση συμμαχικών δυνάμεων που ξεκίνησε κατά τις 6:30. Η διεξαγωγή της απόβασης απαίτησε την μεταφορά στρατευμάτων και υλικού από την Αγγλία και την Ουαλία με μεταγωγικά αεροπλάνα και πλοία, καθώς και υποστήριξη πυρών από αέρα και θάλασσα.

Έγιναν επίσης ναυτικές επιχειρήσεις αντιπερισπασμού και παρενόχλησης προκειμένου να μην επέμβει το γερμανικό ναυτικό στις περιοχές που θα γινόταν η απόβαση, ενώ η θάλασσα της Μάγχης αποναρκοθετήθηκε από τις γερμανικές νάρκες και ποντίσθηκαν νέες.

Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος πάνω από τρία εκατομμύρια άνθρωποι, από τους οποίους οι 195.700 ήταν το προσωπικό των συμμαχικών σκαφών. Η απόβαση έλαβε χώρα στη χερσόνησο Κοταντέν, την ανατολική όχθη του ποταμού Ορν και τον κόλπο του Σηκουάνα, σε πέντε παραλίες με τα κωδικά ονόματα Gold Beach, Juno Beach, Omaha Beach, Sword Beach και Utah Beach.

Θεωρήθηκε ότι ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 1944, όταν πια είχε εδραιωθεί το προγεφύρωμα των συμμάχων. Μέχρι τότε είχαν συνολικά μεταφερθεί 850.000 άνδρες, 148.000 οχήματα και 570.000 τόννοι προμηθειών στις γαλλικές ακτές από 7.000 πλοία, από τα οποία μόλις 59 βυθίστηκαν.

 

Αγορές στην Ιταλία

Η φήμη της Ιταλίας για την ποιότητα επιβεβαιώνεται από τα καταστήματα της, τα στούντιο και τα μπουτίκ της.

Στη Via Condotti υπάρχουν καταστήματα μεγάλων σχεδιαστών. Για μικρότερες μπουτίκ επισκεφθείτε τις Via del Boschetto, Via del Pellegrino και Via dei Governo Vecchio.

Σουβενίρ

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία αναμνηστικών που μπορείτε να επισκεφθείτε τα τοπικά καταστήματα και να περιεργαστείτε τα δερμάτινα είδη όπως τις τσάντες.

Τι αξίζει να δείτε στην Ιταλία:

Η όμορφη Ιταλία είναι γεμάτη μαγικά μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί.

Λίμνη Κόμο: Δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της εποχής των παγετώνων και είναι ο πιο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός. Επίσης τα ερωτευμένα ζευγάρια ανταλλάσσουν όρκους αγάπης στις όχθες της πανέμορφης Κόμο.

Επιπλέον αξιοθέατα:

 • Πομπηία
 • Mαναρόλα
 • Καθεδρικός ναός της Φλωρεντίας
 • Κεντρική Πλατεία της Σιένα
 • Τα κανάλια της Βενετίας

Πύργος της Πίζας

Ο Πύργος της Πίζας είναι το καλύτερο αρχιτεκτονικό μνημείο στην Ιταλία και είναι η έλξη πολλών εκατοντάδων τουριστών κάθε χρόνο. Βρίσκεται πίσω από το ναό και αποτελεί την τρίτη παλαιότερη κατασκευή στην Πλατεία του Ντουόμο, της Πίζας, μετά τον καθεδρικό ναό και το κυκλικού σχήματος Βαπτιστήριο. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1174 και ολοκληρώθηκε το 1350 και  εμπνευστής του ήταν ο αρχιτέκτονας Μπονάνο ντι Πίζα.

Φαγητό και Ποτό στη Φλωρεντία

Σπεσιαλιτέ Φλωρεντίας

Το πιο γνωστό πιάτο της Φλωρεντίας είναι το Μπιστέκα αλά Φιορεντίνα, μια παχιά, βαριά καρυκευμένη μπριζόλα ψημένη στα κάρβουνα. Τα ορεκτικά σε ένα τέτοιο γεύμα, συχνά συμπεριλαμβάνουν Κροστίνι (τοστ με τρούφα και κρέμα ελιάς ή αντζούγιας) ή παχιά ζαμπόν και σαλάμι. Για πρώτο πιάτο προτιμούνται οι παχιές σούπες όπως η Ριμπολίτα, η Πάπα αλ Πομοντόρο και η Παντσανέλα με ένα μείγμα λαχανικών, οσπρίων, λάδι και ψωμί.

Ποτά Φλωρεντίας

Το καλύτερο μέρος για να δοκιμάσετε κρασί είναι σε κάποιο παραδοσιακό Βινέο, κρασοπουλιό προσφέροντας σάντουιτς και σνακς. Το Κιάντι είναι το τοπικό οινοπνευματώδες κρασί και μπορείτε επίσης να βρείτε τα καλύτερα τοσκανικά κρασιά όπως Μπρουνέλο και Βίνο Νόμπιλε.

Αγορές στη Φλωρεντία

Η Φλωρεντία είναι ένα καλό εμπορικό κέντρο γνωστό για τα δερμάτινα είδη της. Τα πιο ακριβά καταστήματα βρίσκονται συγκεντρωμένα στη Βία Τορναμπουόνι, Βία Στρότσι και Βία Ντέλα Βίνια Νουόβα. Για λίγο φθηνότερα ρούχα και δερμάτινα είδη επισκεφθείτε τη περιοχή σαν Λορέντσο. Για κοσμήματα υψηλών προδιαγραφών επισκεφθείτε το Πόντε Βέκιο. Για αντίκες επισκεφθείτε τη Βία Μάτζιο και Μπόργκο Ονισάντι.

Τιμές BONUS PRICE /ΤαξίδιΔιατροφή Αναχωρήσεις Διαμονή Δίκλινο Μονόκλινο Φόροι
ΒΟΡΕΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ ΒΡΕΤΑΝΗ ΚΑΣΤΡΑ ΛΙΓΗΡΑ 8 ημέρες BΒ Πρωινό 18/5, 22/6, 14/7, 10/8, 14/9 3*, 4* 1035€ +450€265€
(*) BONUS PRICE έγκαιρης εγγραφής για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο η τιμή εμφανίζεται στην ιστοσελίδα μας – ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας